Páreček v listovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenPoužití listového těsta pro přípravu slaného občerstvení je jasná volba. Párečky, nebo jejich části, do něj můžeme zavinout namotáním, zavřít do čtverečku těsta nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Použití listového těsta pro přípravu slaného občerstvení je jasná volba. Párečky, nebo jejich části, do něj můžeme zavinout namotáním, zavřít do čtverečku těsta nebo…
Slané koláče z listového těsta obložené zeleninou a sýrem si získávají stále větší oblibu. Těsto si většinou kupujeme jako polotovar, což nám ušetří čas a náplň si vždy…
Listové těsto vyválíme na obdélník a přendáme na pečící papír.Polovinu natřeme bazalkovým pestem, posypeme strouhanou mozzarellou a rozprostřeme šunku.Překryjeme…
Pro ty, co chtějí rychle něco upéct, máme recept na jednoduché trubičky z listového těsta. To vám ušetří spoustu práce na přípravě těsta. Upečené křupavé trubičky pak…
Z listového těsta můžeme připravit jak sladké, tak slané pohoštění na oslavu. Sázkou na jistotu jsou snad všemi oblíbené slané šneky se šunkou, sýrem, kečupem a…
Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto…
Působivý předkrm nemusí být vůbec složitý. Křehké košíčky z listového těsta s krémovým sýrem brie, lžičkou brusinek a nasekanými vlašskými ořechy jsou přesně takové.…
Receptů na chuťovky z listového těsta je nespočet, tenhle je však trochu jiný. Kombinuje italské prosciutto, mozzarellu, bazalku a kysané zelí. Kombinace je vskutku…
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Kdo by neměl rád pizza šneky z křupavého listového těsta? Jejich příprava je rychlá a jednoduchá. Ať je připravíte pro návštěvu, nebo jen tak na večerní křupání, vždycky…
Z listového těsta připravíme během chvilky chutné občerstvení. Zkuste z něj upéct slaný závin, naplněný sýrem, salámem a také křupavým zelí. Přijde k chuti nejen, když…
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Kdo by nemiloval kremrole? Křupavé trubičky z listového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem jsou perfektní na každou oslavu. Přípravy se nemusíte bát, s naším…
Upečte si s námi bochánky z listového těsta s pudinkovým krémem, ideální třeba ke kávičce s kamarádkou. nebo pro nedělní návštěvu. Jsou vynikající, jednoduché, rychlé a…
Křehké těsto plněné voňavou směsí šťavnatých jablek, skořice a rozinek se stane ozdobou každého stolu. Ať už si ho dáte jako sladkou tečku po obědě, ke svačině, nebo…
Na svačinku, na party, na piknik, jen tak na zobání. Hodí se opravdu na každou příležitost. Řeč je skvělých šnecích z listového těsta. Každé kolečko je plné kečupové…
Listové těsto rozkrájíme na čtverce, které se dají vmáčknout do muffinových formiček (asi 8x8 cm) Do každého košíčku dáme nadrobno posekaná sušená rajčata, posypeme…
Skvělou volbou nejen pro slavnostní oběd, ale i večeři jsou válečky z mletého masa pečené v listovém těstě. Kombinace šťavnatého masa s jemnou vůní tymiánu a křehkého…
Slané pečivo stále častěji nahrazuje na oslavách obložené chlebíčky. Je to asi proto, že se lépe jí i servíruje a každý zde může při tvorbě náplně uplatnit svou fantazii…
Špenátové řezy můžete přichystat rodině k večeři. Pokud se chystáte někoho navštívit, vezměte s sebou celý plech. Vypadají hezky a jsou prakticky předkrájené, takže si…
Dezerty s pudinkem jsou vždy velmi lahodné a jemné. Tento jablečný koláč je z listového těsta a strukturu doplňují piškoty. Díky pudinku je vláčný a po vychlazení…
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme narezanú slaninu a cibuľu, pridáme huby, rascu, korenie a soľ a dusíme domäkka. Nakoniec vmiešame vajcia a…