Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche lorraine-slaný koláč

Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

30. 7. 2009 21:42

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 164 kJ / 2 190 kcal
Bílkoviny99,01 g
Tuky188,14 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 4,15 g
Sůl10,15 g
Sacharidy23,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dnes mne navštívil syn mých dlouholetých přátel z Lucemburska Lubík, který přijel na dovolenou do Česka a překvapil mě tímto receptem.

Qiche (čti kiš) je báječný slaný koláč z křehkého těsta se smetanovou náplní, který obletěl celý svět. Pochází z východní části Francie, je darem alsasko-lotrinské gastronomie. V zemi svého původu je stejně populární jako pizza v Itálii.

Lubík, přestože bydlí v Lucembursku, se tento recept naučil v Belgii a je už poznamenán regionálními úpravami.

I tak mě mile překvapil. A to jsem měl zaděláno na bagetky s poličanem a česnekem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

10. 11. 2016 19:50

Vynikající, rychlý, zaprášilo se po něm, děkuji za recept :o) :yes:

ripko

22. 9. 2016 20:17

Spravené a rýchlo zjedené! Chutilo ... +1

jankohrasko

16. 12. 2015 10:04

Udělal jsem pro jistotu dva a udělal jsem dobře jen se po nich zaprášilo,moc děkuji za recept-jsou vynikající.

Bobina

12. 8. 2014 13:26

Jak už předeslala Veronika, quiche lorraine se opravdu nedělá z listového
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát:-)

Jenda1 Jenda1

10. 2. 2014 20:48

Katerina: Stačí si pozorně přečíst celý recept, včetně poznámky;-) :-!

Katerina

10. 2. 2014 19:50

No, quiche rozhodne neni z listoveho testa, nicmene je pravda, ze je lze jako rychlou nahradu pouzit...podle me by to ale melo byt v receptu uvedene

dany

6. 7. 2011 17:40

Najprv treba cesto tzv. naslepo predpiecť zaťažené fazuľkami a až tak dávať plnku - pozrite sa na to foto, to cesto je celé premočené a surové...

vseumel

5. 2. 2011 21:42

Já mám quiche právě v troubě. Těsto asi originální recept je mouka 200g, máslo 100g, půl lžíce soli a žloutek. Pořádně propracovat a nechat uležet. Jen doufám, že můj kiš bude stejně jedlý jako na tvojí fotce!Posílám bod.

Luxie

19. 12. 2010 21:38

výborné, i jako základ pro jiné ingredience- fantazii se meze nekladou ;-) posílám bodík :yes:

dajens dajens

28. 8. 2010 21:25

Nevím proč, ale tento koláč jsme doma pekli a nějak mi nezachutnal...

Ivana79 Ivana79

17. 8. 2010 15:05

Jendo,dovolila som si pridať k tvojim fotkám aj tri moje:-8neni som taký umelec vo fotení ako ty,ale koláč je vynikajúci:-p:yes:Akurát že som si urobila kysnuté cesto a pridala strúčik cesnaku do vajíčok s mliekom.Chcela som odniesť aj svokrovcom,ale asi už nebude čo:-8:-D:yes:

niky.uk

11. 5. 2010 18:05

My quiche mame radi,ale jeste jsem nezkousela domaci, ale z toho listoveho testa to musi byt mnohem lehci a mnam:-p:-p Ulozeno na vyzkouseni a bodik leti:yes::yes::yes::-K

jitka55

3. 3. 2010 11:51

To je dobrota!

michsamant michsamant

26. 2. 2010 21:32

:yes::yes:

eva hubova eva hubova

26. 2. 2010 21:28

:yes::yes:+1

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slaný koláč kiš slaný koláč kis slany kolac recept kiš kolac francouzský koláč kiš francouzský quiche koláč kiš quiche z listového těsta francouzský kiš quische slaný koláč recept lotrinský quiche lotrinský slaný koláč francouzský slaný koláč-quiche kiš lotrinský kiš slaný lotrinský koláč slaný kiš testo na quiche recept na slaný koláč

Suroviny: těsto listové, cibule, slanina anglická, sýr uzený, vejce, mléko, sůl, pepř bílý mletý, máslo

TopRecepty.cz

Quiche lorraine-slaný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRmW