Cukroví - brambůrky
Recept ještě nebyl hodnocenKrém: Cukr s vejci a kakaem utřeme a přilijeme rozpuštěný vlažný tuk, vymícháme. Těsto: Vše spojíme. 2 piškoty k sobě slepíme krémem, celé namočíme do rozředěného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krém: Cukr s vejci a kakaem utřeme a přilijeme rozpuštěný vlažný tuk, vymícháme. Těsto: Vše spojíme. 2 piškoty k sobě slepíme krémem, celé namočíme do rozředěného…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Na vál připravíme mouku a na hrubém struhadle nastrouháme tuk. Po několika strouhnutí je praktické jej obalit v mouce, aby se nelepil na struhadlo. Při strouhání tuk…
Heru utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme mleté ořechy a piškoty, dochutíme rumem. Do ořechové směsi přidáme i trochu Studentské pečeti.Košíčky naplníme ořechovou směsí a…
Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím…
Vánoční cukroví připravené na poslední chvíli? Ano, i takové je možné nachystat. Nepečené, plné čokolády a oříšků - malé kuličky Ferrero Rocher. Uložené v bílých…
Jistě znáte sladkou čokoládovou tyčinku s karamelem, na kterou dělalo reklamu i spousta známých sportovců. V tomto receptu z nich upečeme dokonalý dort. Arašídový korpus…
Dopřejte si jemné ořechové rohlíčky, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Křehké těsto s bohatou ořechovou chutí se doslova rozplývá na jazyku a připomíná…
Tradiční slovenským vánočním cukroví jsou nepečené šuhajdy, jejich příprava je jednoduchá a rychlá. Čokoládové košíčky, s náplní z rozinek, oříšků a Salka, si vás…
Z nepečeného těsta není nutné dělat jen kuličky. Směs nastrouhaných oplatek, piškotů a ananasu spojí rozpuštěná čokoláda a dochutí rum. Těsto pak po ztuhnutí vykrajujeme…
Troubu předehřejeme na 200st. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále…
Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači…
Kvůli cukroví nemusíte strávit celé odpoledne v kuchyni. Toto výborné cukroví připravíte snadno během chvíle - kuličky z kakaovo-kokosového těsta ochuceného rumem stačí…
Křehké cukroví, které se bude doslova rozplývat na jazyku. Uvnitř koleček je vyšlehaný máslový krém s rumem. Těsto před vyvalováním nechte odležet v lednici a odměnou…
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně do nich přidáváme horkou vodu, šleháme až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a zašleháme tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci. Vychladlý potřeme krémem a polijeme…
Švestky si namočíme v rumu (já je namáčím tak měsíc dopředu). Namočené švestky přelijeme do cedníku a necháme okapat, do každé švestky vložíme jednu oloupanou mandli a…
Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme hladkou hmotu. Čokoládu, tuk a kakao rozpustíme ve vodní lázni, já přidala lžíčku cukru ale nemusi být. Připravíme si umělohmotná…
Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.Bochánek…
Pro ještě krásnější vzhled zákusků a dortů je můžete nazdobit vlastnoručně vyrobenými dekoracemi či figurkami. Připravíte je z této modelovací hmoty, kterou můžete i…
Nepečené kuličky ze ztuženého tuku, vyšlehaného se zkaramelizovaným Salkem a obalené v sušenkové drti, kokosu nebo kakau. Příprava je rychlá, jen je potřeba dát pozor na…