Jablečný štrúdl od tety Květy

Ivana K. Kuchařka: Ivana K.

Doba přípravy: 1 hodina cca 20 porcí Moučníky , Záviny, rolády 0 názorů

Suroviny

Na těsto:
400 g polohrubé mouky
150 g Hery
100 g ztuženého tuku (např. Omega)
1 vejce
1 prášek do pečiva
10 lžic studené vody
Na náplň:
5 větších jablek
rozinky nebo brusinky naložené v rumu
hrst vlašských ořechů
cca lžíce citronové šťávy
skořicový cukr
vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme na kousky pokrájenou Heru a Omegu, přidáme vejce a nakonec studenou vodu. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc.

  2. Na hrubém struhadle nastrouháme jablka (není nutné je loupat, komu nevadí slupka), smícháme je s rozinkami nebo brusinkami naloženými v rumu, skořicovým a vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.

  3. Na vále, podsypaném hladkou moukou, vyválíme 2 pláty těsta, které na středu posypeme nahrubo pokrájenými vlašskými ořechy, na ně navrstvíme jablečnou náplň a zavineme.

  4. Pláty těsta přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova (těsto se před pečením ničím nepotírá). Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 424 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný štrúdl od tety Květy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: těsto na štrůdl z hery jablečný štrůdl z hery štrůdl z omegy těsto na štrůdl z polohrubé mouky štrůdl z polohrubé mouky štrúdl z omega jablečný štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl s polohrube mouky jablečný štrudl z omegy recept na štrůdl z omegy štrúdl polohruba mouka jablečný štrúdl top recepty strudl z omega tuku štrudl středa jablečný jablecny zavin z omegy těsto z polohrubé mouky na jablečný štrůdl štrůdl s práškem do peciva jablečný závin z polohrubé mouky