Rychlá bábovka

ivulinka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod. /10min. příprava + 50 min. pečení/ PT1H00M PT0H50M PT0H10M Moučníky , Bábovky 25 názorů

521
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Suroviny

4 vejce
1 šlehačka
500 g polohrubé mouky
220 g mletého cukru
0,5 dcl oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka vyšleháme zároveň se šlehačkou, pak vsypeme všechny suroviny, přilijeme olej.

  2. Vyšlehané těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 50 min při teplotě 175 st.

  3. Hotovou pocukrujeme a pak už jen počkáme až vychladne.

Poznámka

Nedávám kakao, protože to v moučnících moc nemusíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 670 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Rychlá bábovka

  • R.Hůlová R.Hůlová(neregistrovaný)

    Bábovka je určitě moc dobrá, ale já už léta dělám jednu, která si mi zdá ještě snadnější - nedává se žádný olej a je krásně vláčná. Dávám recept, je z 250 ml smetany ke šlehání (31-33%), to bylo dříve balení té šlehačky, dnes je menší, takže přepočítat nebo otevřít ještě jedno baleni (pak použít na další):
    250 ml smetany ke šlehání
    4 vejce
    1/2 l hladké mouky + 1 prášek do pečiva (i méně)
    1/4 l cukru
    1 vanilkový cukr
    citron. šťáva (nebo cca 4 kapky citr. tresť)
    To je zákl. recept - může zůstat už tak, já to dělám tak, že před přidáním citr. šťávy malou část odeberu a přidám do ní trochu kakaa. Do zbytku přidám citr, šťávu, rozinky a strouhané mandle (množství podle uvážení a libovůle).
    Peču v silikonové formě, ani ji nevymažu, jde stejně krásně svléknout. Formu položím na nějaký mělký plech. Peče se tak 45 min. na 170 - spíš déle (po 45 min. zkouším špejlí). Když začne tak po 15 min. trochu hnědnout, přikryju alobalem.
    Po upečení a vyklopení ihned pomašluji rozpuštěným máslem a pocukruji. Bábovka je vynikající, má však jedinou chybu. Ještě se mi za ta léta nepodařilo, aby mi při pečení nepraskla - a dokonce někdy i jako trochu přes tu prasklinu vyteče. Dala jsem i méně toho prášku do pečiva, moc to nepomohlo. Nevím, možná by stačila i půlka sáčku. Ale jinak to nevadí, stejně na té prasklině sedí (třeba na hlubokém talíři), je výborná a stejně se po ní jenom zapráší<3.

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Určitě vyzkouším a ukládám :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Dobrý recept právě jsem jí vytáhla z trouby a je super. Mám jednu inovaci přidala jsem 100g strouhaného kokosu/když budou ty vánoce/ a je to také výborné.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    žanda: nene, ve spreji v žádném případě, mám na mysli smetanu ke šlehání 30-33%.
    ;-)

    Odpovědět

  • žanda žanda(neregistrovaná)

    můžu se zeptat šlehačku davate ve spreji ja budu dělat poprvé mate ji supr paní ivulinko:yes::-)

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Thesera:si nestezuj recept je dobry a babovka taky ;-):yes:

    Odpovědět

  • Thesera Thesera(neregistrovaná)

    Půl kila mouky je na bábovku moc to množství se většinou dává na kynuté těsto je to pak jak beton neni vůbec krásně nedýchaná a je lepší prvně ušlehat vejce a pak přidat smetanu. Jinak chuťově to neni špatné ale určitě recept bych vylepšila.:-S

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Ivetko, jsem potěšena, že vám tak moc chutná, díky:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ivulinko, Tvou bábovku jsem pekla už vícekrát a je fantastická. Měla by se jmenovat spíš "Sametová" Mojí rodince chutná ze všech bábovek nejvíc. Tak jednoduchá a táááák dobrá:-O:-O:-O Děkuji za receptík, bodík jsem přidala a fotečku taky:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Verča: dopsala jsem do receptu ;-)

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    A na kolik stupňů předehříváte troubu? Děkuji, Veru. :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Tenisko, děkuji za fotky, pochopitelně nevadí, ba právě naopak:-K

    Odpovědět

  • teniska teniska

    vložila jsem i fotečky vyzkoušeného, tak snad nevadí:yes::yes::-8

    Odpovědět

  • Ivka Ivka(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes zkusila Vaši bábovku a je moc dobrá:yes:. Ještě žádná se mi tak nepovedla, jako tato a že už jsem jich vyzkoušela hoodně.. :-8

    Odpovědět

  • teniska teniska

    perfektní bábovka :yes: dělala jsem z celozrnné mouky a s malou ,,kapkou" nektarinky...hmmm :-p :-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo