Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá bábovka

Jednoduchý recept s lahodným výsledkem - přesně taková je rychlá bábovka. Základní šlehačkové těsto si můžete doplnit například kousky čokolády, ořechy či kapkou rumu. Nebojte se experimentovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

17. 10. 2009 11:55

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 751 kJ / 3 526 kcal
Bílkoviny84,72 g
Tuky85,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 528 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy597,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nedávám kakao, protože to v moučnících moc nemusíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Annnn

16. 4. 2024 15:03

Nemá tam být 500 ml (2 hrnky)mouky?
Misto půl kila ? To musí být hrozně husté

Marie Svarcova Marie Svarcova

15. 4. 2024 06:51

:-)<3:yes::yes: líbí se mi recept i foto :-K

R.Hůlová

5. 6. 2016 12:57

Bábovka je určitě moc dobrá, ale já už léta dělám jednu, která si mi zdá ještě snadnější - nedává se žádný olej a je krásně vláčná. Dávám recept, je z 250 ml smetany ke šlehání (31-33%), to bylo dříve balení té šlehačky, dnes je menší, takže přepočítat nebo otevřít ještě jedno baleni (pak použít na další):
250 ml smetany ke šlehání
4 vejce
1/2 l hladké mouky + 1 prášek do pečiva (i méně)
1/4 l cukru
1 vanilkový cukr
citron. šťáva (nebo cca 4 kapky citr. tresť)
To je zákl. recept - může zůstat už tak, já to dělám tak, že před přidáním citr. šťávy malou část odeberu a přidám do ní trochu kakaa. Do zbytku přidám citr, šťávu, rozinky a strouhané mandle (množství podle uvážení a libovůle).
Peču v silikonové formě, ani ji nevymažu, jde stejně krásně svléknout. Formu položím na nějaký mělký plech. Peče se tak 45 min. na 170 - spíš déle (po 45 min. zkouším špejlí). Když začne tak po 15 min. trochu hnědnout, přikryju alobalem.
Po upečení a vyklopení ihned pomašluji rozpuštěným máslem a pocukruji. Bábovka je vynikající, má však jedinou chybu. Ještě se mi za ta léta nepodařilo, aby mi při pečení nepraskla - a dokonce někdy i jako trochu přes tu prasklinu vyteče. Dala jsem i méně toho prášku do pečiva, moc to nepomohlo. Nevím, možná by stačila i půlka sáčku. Ale jinak to nevadí, stejně na té prasklině sedí (třeba na hlubokém talíři), je výborná a stejně se po ní jenom zapráší<3.

kustka kustka

12. 4. 2016 08:53

Určitě vyzkouším a ukládám :yes: ;-)

Míla

17. 12. 2015 18:13

Dobrý recept právě jsem jí vytáhla z trouby a je super. Mám jednu inovaci přidala jsem 100g strouhaného kokosu/když budou ty vánoce/ a je to také výborné.

ivulinka ivulinka

9. 10. 2015 06:40

žanda: nene, ve spreji v žádném případě, mám na mysli smetanu ke šlehání 30-33%.
;-)

žanda

8. 10. 2015 23:55

můžu se zeptat šlehačku davate ve spreji ja budu dělat poprvé mate ji supr paní ivulinko:yes::-)

Michal

16. 2. 2012 16:26

Thesera:si nestezuj recept je dobry a babovka taky ;-):yes:

Thesera

18. 1. 2012 19:06

Půl kila mouky je na bábovku moc to množství se většinou dává na kynuté těsto je to pak jak beton neni vůbec krásně nedýchaná a je lepší prvně ušlehat vejce a pak přidat smetanu. Jinak chuťově to neni špatné ale určitě recept bych vylepšila.:-S

ivulinka ivulinka

27. 11. 2011 20:08

Ivetko, jsem potěšena, že vám tak moc chutná, díky:-K

BILKOVAI BILKOVAI

25. 11. 2011 18:11

Ivulinko, Tvou bábovku jsem pekla už vícekrát a je fantastická. Měla by se jmenovat spíš "Sametová" Mojí rodince chutná ze všech bábovek nejvíc. Tak jednoduchá a táááák dobrá:-O:-O:-O Děkuji za receptík, bodík jsem přidala a fotečku taky:-K

ivulinka ivulinka

2. 9. 2011 16:10

Verča: dopsala jsem do receptu ;-)

Verča

2. 9. 2011 14:23

A na kolik stupňů předehříváte troubu? Děkuji, Veru. :-)

ivulinka ivulinka

26. 9. 2010 18:12

Tenisko, děkuji za fotky, pochopitelně nevadí, ba právě naopak:-K

teniska teniska

26. 9. 2010 17:06

vložila jsem i fotečky vyzkoušeného, tak snad nevadí:yes::yes::-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bábovka recept recept na rychlou bábovku bábovka se šlehačkou citronová bábovka recepty na rychlou bábovku bábovky dobré rychlé pečení bábovky recept na bábovku rycchlá šlehačková bábovka recept ryclá bábovka rychlababovka top recepty bábovka citronová bábovka s jogurtem bábovka rychlá bábovka ze šlehačky rychlá šlehačková bábovka rychlé pečení rychlá dobrá bábovka šlehačková bá recepty na bábovku

Suroviny: vejce, smetana ke šlehání, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Rychlá bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnq9