Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská kuchyně je typická výraznými chutěmi a těší se mezinárodní oblibě

Asijská kuchyně je typická výraznými chutěmi a těší se mezinárodní oblibě

Asijská kuchyně je oblíbená po celém světě díky svým výrazným chutím, exotickým ingrediencím a rozmanitosti pokrmů. Je také spojována se zdravým stravováním a vědomým přístupem k potravinám. Spoustu asijských jídel se těší mezinárodnímu uznání. 

Nejpoužívanější suroviny asijské kuchyně

Asijská kuchyně zahrnuje nepřeberné množství surovin a ingrediencí, ale existuje základní seznam, bez něhož se při přípravě asijských jídel jen těžko obejdete

  • Limetky, 
  • zázvor, koriandr, kurkuma, chilli, římský kmín, 
  • sójová, ústřicová a rybí omáčka, 
  • kari pasta, 
  • kokosové mléko,
  • tofu, 
  • bambusové výhonky, 
  • sezamový olej
  • rýže a nudle. 

Nejoblíbenější jídla asijské kuchyně 

Mezi nejoblíbenější jídla asijské kuchyně patří sushi s čerstvými rybami a rýží, vonná thajská polévka tom yum, pikantní kung pao kuře z čínské kuchyně, tradiční vietnamské pho s nudlemi a hovězím masem, lahodný japonský ramen s výrazným vývarem a kuřecím masem, exotické dim sum z čínské kuchyně. Dále křupavá a šťavnatá kachna, jarní závitky či grilovaný bůček

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty