Asijská kuchyně je typická výraznými chutěmi a těší se mezinárodní oblibě
Asijská kuchyně je oblíbená po celém světě díky svým výrazným chutím, exotickým ingrediencím a rozmanitosti pokrmů. Je také spojována se zdravým stravováním a vědomým přístupem k potravinám. Spoustu asijských jídel se těší mezinárodnímu uznání.
Nejpoužívanější suroviny asijské kuchyně
Asijská kuchyně zahrnuje nepřeberné množství surovin a ingrediencí, ale existuje základní seznam, bez něhož se při přípravě asijských jídel jen těžko obejdete.
- Limetky,
- zázvor, koriandr, kurkuma, chilli, římský kmín,
- sójová, ústřicová a rybí omáčka,
- kari pasta,
- kokosové mléko,
- tofu,
- bambusové výhonky,
- sezamový olej,
- rýže a nudle.
Nejoblíbenější jídla asijské kuchyně
Mezi nejoblíbenější jídla asijské kuchyně patří sushi s čerstvými rybami a rýží, vonná thajská polévka tom yum, pikantní kung pao kuře z čínské kuchyně, tradiční vietnamské pho s nudlemi a hovězím masem, lahodný japonský ramen s výrazným vývarem a kuřecím masem, exotické dim sum z čínské kuchyně. Dále křupavá a šťavnatá kachna, jarní závitky či grilovaný bůček.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 12 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 14 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Přidáno 16. 9. 2024 00:10
Chowder s treskou
Přidáno 15. 9. 2024 21:35
Přečtěte si Zobrazit více
Hubnutí v novém roce: Přerušovaný půst přinese skvělé výsledky už za 3 týdny. Pravidla jsou jednoduchá
Holka u plotny radí: Tuniský slaný vaječný koláč tajine voní sýrem a kořením a snadno se připravuje
Slavné omáčky: Ta zeleninová není žádná Popelka! Takhle ji dělají šéfkuchaři