Česnekovo-sýrová pomazánka Habunda s bagetkou

habunda Kuchař: habunda

Doba přípravy: 60 minut 60 jednodžek Bezmasá jídla 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300 g taveného sýru (mám odzkoušen taveňák z Kauflandu - 100 g Gouda)
150-250 g margarínu (Perla, Rama, Flora..., je to úplně jedno)
150-300 g na jemno nastouhaného tvrdého sýra (přidávat a strouhat postupně, aby Vám nezustalo moc nastrouhaného sýra)
sůl
mletý pepř
česnek (rozmačkaný a dle chuti - osobně dávám na toto množství 6 stroužků)
Na ozdobu:
hroznové víno
mandarinky
klobáska
cherry rajčátka
nakládačka
tvrdý sýr
...nebo to, co si tam dáte
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nastrouháme nejdříve tvrdý sýr, přidáme tavený sýr, přidáme margarín, sůl, pepř a česnek.

  2. Všechno řádně promícháme vidličkou.

  3. Mažeme nejlépe na francouzskou (nebo fitness) bagetu a na tento "nosič" dáme libovolnou nálož - 1) pouze bílé hrozno 2) pouze mandarinku 3) klobásku, plátek nakládačky, plátek cherry rajčátka a plátek tvrdého sýra

Poznámka

Já tuto pomazánku používám jenom na jednohubky a pomazánku natírám pouze vidličkou (zaobleným koncem). Vypadá to lépe a je to hlavně rychlejší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Česnekovo-sýrová pomazánka Habunda s bagetkou

  • habunda habunda(autor receptu)

    mika59: Zaráželo to i známé a kamarády, kterým jsem tuto pomazánku diktoval jako recept... Ale člověk, který se učí vařit, tak se postupně učí a zjišťuje, co, jak a kam dát...;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    habunda: No mně jen zarazilo 35 stroužků...:-K:-K

    Odpovědět

  • habunda habunda(autor receptu)

    mika59: Dobrý večer, tehdy jsem dával opravdu tolik stroužků, ale stroužky byly velmi malé a jednalo se o "čínský česnek", který nedosahuje chuťově (a pálivostí) tolik, co pravý český česnek, na který jsem později přešel a začal si ho i pěstovat (dávám celkově větší stroužky). Za dobu, co tuto pomazánku dělám, tak uplynulo mnoho let a recept jsem postupně upravil a vylepšil.... Tedy ingredience jsem poměrově upravil a tato pomazánka je vždy na všech oslavách a slavnostních příležitostech vítaná.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Mohu se zeptat? Ve vašim původním receptu na jiné stránce je 35 stroužků česneku..tady je sýru o něco méně, ale píšete, že dáváte jen 6 stroužků...? To je rozdíl..:-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo