Česnek je skvělým dochucovadlem, ale také lékem mnoha neduhů
Česnek má silnou, pikantní a ostrou chuť. Jeho vůně je také výrazná, což jej činí oblíbenou přísadou v mnoha kuchyních po celém světě. A co česnek a pěstování? Nejlepší je ho pěstovat v slunném a dobře odvodněném místě. Podzemní hlízy se zasazují na jaře nebo na podzim a sklízí se, když listy začnou žloutnout a usychat.
Využití v kuchyni
Česnek je nezbytnou přísadou v mnoha pokrmech. Může být použit syrový nebo tepelně upravený a je základní složkou mnoha omáček, polévek, marinád, těstovinových pokrmů a pečených jídel. S oblibou se "maže" také například na topinky nebo langoše. Česnek lze nasekat na plátky, rozdrtit, nastrouhat nebo použít jako celý stroužek podle receptu.
Tip: Nebaví-li vás česnek pořád loupat, můžete je zkusit zakonzervovat v oleji nebo v soli.
Léčba česnekem
Česnek je ceněný pro své potenciální zdravotní výhody. Obsahuje antioxidanty a sloučeniny, které mohou pomoci snížit krevní tlak, podporovat zdraví srdce, posilovat imunitní systém a mít protizánětlivé účinky. Pravidelná konzumace česneku byla také spojena s potenciální prevencí některých nemocí.
Den česneku
Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 6 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Skromná kuchyně: Chipsy z bramborových slupek nebo kuřecích kůží patří mezi delikatesy. Proč se musí solit opatrně?
Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr
Nebojte se detoxu! Jednoduchý návod, jak ho zvládnout a odlehčit tělu