Nakoukněte za hranice. Kuchyně našich nejbližších sousedů, Slováků, nabízí velkou inspiraci
Mnoho ze slovenských tradičních jídel a nápojů budete jistě znát, ale není na škodu si je připomenout. Připravit potom můžete jídlo přímo podle slovenského receptu, nebo se nechat „jen“ inspirovat. A možná vás kuchyně našich sousedů natolik naláká, že tam vyrazíte na dovolenou...
Typické halušky
Halušky jsou zřejmě nejznámějším pokrmem. Aby byly jako od bratrů Slováků, musíte získat trochu cviku. Také je dobré si přečíst potřebné tipy a návody. A nezapomeňte na doplnění brynzou!
Výborná kapustnica
Skoro tak známá jako halušky je tradiční slovenská polévka, kapustnica. Je to sytá polévka, která dokáže prohřát zimou zkřehlé kosti. Slováci ji mají tak rádi, že ji s chutí připravují i o Vánocích.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Aby vám bylo teplo: Vsaďte na 15 potravin, jež vás zahřejí i v té největší zimě
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
5 nejlepších bezmasých placiček: Brokolicové, houbové nebo zelné si určitě zamiluje celá rodina. Příprava je navíc velmi snadná