Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Suroviny pro 12 kusů
12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 556 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,24 g |
Tuky | 72,08 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 229,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept som našla na internete na recepty.sk. Ihneď ma to zaujalo a vyskúšala som. Vynikajúce v oboch variantoch. Rodina pochválila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2022 10:18
Veronika.Hrozna: Dakujem za vyskusanie a poznamky k receptu. Diky za tipy.
12. 8. 2022 21:07
Dneska jsem odzkoušela ! Dělala jsem roštěnou po Srbsku a moc jsme si pochutnali. Příště nechám péct o dvě minutky dýl, ale to se vychytá, pekla jsem poprvé. Zkusím i k jiným masíčkům, třeba k srnčímu. A dám taky trošku zelených bylinek, třeba libeček spolu s pepřem do těsta. Se to ovoní.
31. 1. 2022 20:23
Veronika.Hrozna: Tak pôjdeš do Kauflandu. Ale to poznám aj ja, manžel zjedol všetko bez reptania, ale nad zemiaky nebolo.
31. 1. 2022 14:01
tejaja: Nápaditých a dobrých příloh není nikdy dost ! Asi za měsíc, mi dojdou moje perfektní brambory, které kupuji od jednoho pána a včera jsem právě říkala, když dojdou, budeme jíst knedlíky, rýži, těstoviny ..... ten pohled - takový dlouhý a uvážlivý, mého drahého chotě......... A poznámka, no snad to tak zlé nebude, když koupíme v Kauflandu......já to sním, a ty si dáš chleba....
31. 1. 2022 09:16
Veronika.Hrozna: Veronika, cesto nalej len do polovice formičiek, ono to aj tak nafúkne nad ne. Pozri na fotke. Keď to množstvo cesta dáš do 12 formičiek, tak to akurát vyjde do polovice každej. Len netreba otvárať pri pečení rúru. A stačí vymiešať metličkou, netreba šľahať. Len kým sa suroviny nespoja do hladkého cesta.
31. 1. 2022 07:05
tejaja: Kolik toho naliit, do pulky formicky? Nebo vic, aby to zustalo v plechu? Vyslehat, nebo jen rucne metlou?
30. 1. 2022 14:36
magdalenka: Nejsi v tom sama, o zubu casu mi ani nemluv . . .
Jj., "cecky" jsou urcite
Jj., "cecky" jsou urcite
30. 1. 2022 14:00
bofinka: niečo podobné tu má Cat -
a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje....)
a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje....)
30. 1. 2022 13:59
bofinka: Ďakujem za tip na ten škoricový cukor. Vyskúšam, určite mi bude chutiť.
30. 1. 2022 13:46
Znam toto jako "Svitek vybehlik", zakladni suroviny jsou prakticky stejne.
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit
30. 1. 2022 13:27
Dajda:
30. 1. 2022 11:03
tejaja: To se liší recepty na všechna jídla včetně těch tradičních! Podle mého názoru žádný "pravý" recept, který se na těchto stránkách tak často zdůrazňuje, většinou neexistuje. Výjimkou je snad jen Sachertorte, na jehož přípravu je ten "pravý" původní recept zavřený někde v trezoru. Yorkshirský pudink určitě dělají v každé anglické domácnosti po svém, jako se u nás dělá vepřo - knedlo atd. Fakt ale je, že u nás název tohoto jídla většině lidí nic neřekne, ale zas by ses zasloužila o osvětu!
30. 1. 2022 10:41
Marie Svarcova: Ďakujem Maruška.
30. 1. 2022 10:39
pěkný recept i foto
30. 1. 2022 10:32
Dajda: To máš pravdu, ale prišlo mi to v našich končinách nič nehovoriace. A robí sa presne tak? Lebo ja ani netuším. Keď som to hľadala na nete, tak sa recepty líšili.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 5 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 5 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 5 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 7 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 7 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 10 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, pepř, sůl, olej, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, olej, pudink, ovoce
Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMz8
Kozí cecky
cathleen
Hodnocení receptu je 4,8 (12×)