Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

První denní jídlo je pro nás důležité. Dodává nám energii a sílu, abychom zvládli všechny náročné úkoly, které nás čekají. Snídani doplňujeme ovocem nebo zeleninou, výborně se hodí přidat trochu ořechů nebo semínek. Někdo rád pro zpestření přidá ještě jogurt, zakysanou smetanu či tvaroh.

Chutně připravená snídaně nám může zpříjemnit začátek dne, dát nám dobrou náladu a potěšit nás. Snídaně vůbec nemusí být pokaždé stejná, do našeho výběru jsme zařadili oblíbené typy odlišných ranních jídel. Můžete si vychutnat jednoduché kaše, chutné lívanečky nebo palačinky či vafle. Občas přijdou k chuti také pomazánky nebo vaječné omelety. Dokonce i domácí pečivo změní vaši běžnou snídani na sváteční.

1/15

    1 z 15

    Kaše z ovesných vloček

    Kaše z ovesných vloček Video

    Kaše z ovesných vloček představuje skvělou snídani, která se dá opakovat v různých variantách a nikdy se nepřejí. Uvařit vločky můžete v mléce rostlinném i obyčejném, doplnit kaši lze čerstvým i sušeným ovocem, ořechy, semínky a kakaem nebo skořicí.

    2 z 15

    Jáhlová kaše

    Jáhlová kaše

    Jáhlová kaše krásně zasytí. Jáhly nejprve spařte vroucí vodou, aby v nich nezůstala žádná hořkost, pak je uvařte a doplňte nakrájeným banánem a nastrouhanými jablky. O sladkost se postarají rozinky. Podle tohoto receptu kaši můžete vyzkoušet s nastrouhaným tvarohem a nasekanými ořechy.

    3 z 15

    Mléčná rýže

    Mléčná rýže

    Mléčná rýže je lahodně sladká a krásně krémová. Můžete ji podávat teplou nebo studenou, ozdobenou čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Příjemnou chuť mléčné rýži dodá vanilkový cukr, k posypání můžete vyzkoušet skořici nebo kakao.

    4 z 15

    Domácí zapékané müsli

    Domácí zapékané müsli

    Domácí zapečené müsli s nakrájeným sušeným ovocem je oblíbenou snídaňovou klasikou. Co se týče sušeného ovoce, použijte to, které máte rádi, nejlépe směs různých chutí a barev. Na doplnění této ranní dobroty přidejte kopeček jogurtu nebo zakysané smetany

    6 z 15

    Zdravé lívance z ovesných vloček

    Zdravé lívance z ovesných vloček Video

    Lívance připravené na různé způsoby jsou oblíbenou snídaní pro sváteční i běžné dny. Podle tohoto receptu připravíte lívance z ovesných vloček a banánu, na talířích je ozdobte po libosti marmeládou, kopečkem zakysané smetany, sladkým sirupem a třeba na plátky nakrájeným banánem.

    7 z 15

    Hruškové lívanečky

    Hruškové lívanečky

    Hrušky, které jsou správně vyzrálé, mají příjemně sladkou chuť, která se dá využít např. do těstíčka na báječné lívanečky. Hrušky nastrouhejte a smíchejte s dalšími surovinami, pro kyprost přidejte trochu kypřicího prášku. Hotové lívanečky ozdobte marmeládou, šlehačkou nebo jinak podle vlastní chuti.

    12 z 15

    Rohlíky jako dech - úžasné

    Rohlíky jako dech - úžasné Video

    Možná máte rádi k snídani alespoň občas trochu pečiva. Podle tohoto receptu si můžete upéct krásně křupavé rohlíky, těsto na ně je nadýchané, kypré a dobře se s ním pracuje. Při pečení dejte na dno trouby kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Rohlíky potírejte vlažným mlékem, sypte semínky a pečte v troubě pěkně dozlatova.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

1/15

Komentáře