Chyby při přípravě brownies: Poradíme, jak jim předejít a skvěle si pochutnat
Pokud jste opravdovými milovníky čokolády, jistě moc dobře znáte brownies, dokonale vláčný moučník plný čokolády. Z radosti se však může velmi rychle stát zklamání kvůli dopuštění se zbytečných chyb.
Brownies nejsou jen o čokoládě, využít do nich můžete také zeleninu či luštěniny. Jejich dokonalá vláčnost však závisí na správné době pečení. Vyvarujte se chyb při přípravě brownies, abyste si mohli pochutnat na čokoládovém nebi v ústech.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě brownies
Čokoládová bomba na druhou, přesně takový popis sedí na bezchybně připravené a následně správně upečené brownies - a přesně takové budou díky našim tipům.
- Nešiďte se a sáhněte po kvalitní čokoládě s minimálně (ale opravdu minimálně) 50 % kakaa, stejně jako po másle, nikoliv rostlinných náhražkách.
- Nezapomínejte na prosetí sypkých surovin, jen díky tomu nebude moučník plný nedobrých a zároveň nevzhledných hrudek.
- Nevhodná (tedy velká) forma může být na obtíž. Raději volte formu menší, aby byl moučník vyšší - díky tomu se zbytečně nevysuší a zůstane vláčný.
- Nezapomínejte na předehřívání trouby, abyste mohli moučník správně upéct.
- Brownies jsou specifické svou jemně tekutou či mazlavou konzistencí uvnitř. Přesušený moučník je tak zásadní chybou. Hlídejte ho a nenechte ho přepéct.
- Žádné vyndávání ihned po dopečení z formy. Nechte moučník zhruba 10 minut odpočinout, aby dostatečně ztuhl. Poté ho nechte zchladnout na mřížce.
Tip: Víte, jak si na brownies pochutnáte nejvíce? S vanilkovou zmrzlinou a ovocným rozvarem. Opravdu vyzkoušejte, nebudete litovat.
Mohlo by vás zajímat
Abyste nemuseli předehřívat troubu, můžete tento čokoládový moučník připravit i jinak. Vyzkoušejte brownies z pánve a nechte si hýčkat chuťové buňky pořádnou čokoládovou náloží. Postupem přípravy vás provede názorný videorecept níže.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře