Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud jste opravdovými milovníky čokolády, jistě moc dobře znáte brownies, dokonale vláčný moučník plný čokolády. Z radosti se však může velmi rychle stát zklamání kvůli dopuštění se zbytečných chyb.

Brownies nejsou jen o čokoládě, využít do nich můžete také zeleninu či luštěniny. Jejich dokonalá vláčnost však závisí na správné době pečení. Vyvarujte se chyb při přípravě brownies, abyste si mohli pochutnat na čokoládovém nebi v ústech.

Chyby při přípravě brownies

Čokoládová bomba na druhou, přesně takový popis sedí na bezchybně připravené a následně správně upečené brownies - a přesně takové budou díky našim tipům.

  1. Nešiďte se a sáhněte po kvalitní čokoládě s minimálně (ale opravdu minimálně) 50 % kakaa, stejně jako po másle, nikoliv rostlinných náhražkách.
  2. Nezapomínejte na prosetí sypkých surovin, jen díky tomu nebude moučník plný nedobrých a zároveň nevzhledných hrudek.
  3. Nevhodná (tedy velká) forma může být na obtíž. Raději volte formu menší, aby byl moučník vyšší - díky tomu se zbytečně nevysuší a zůstane vláčný.
  4. Nezapomínejte na předehřívání trouby, abyste mohli moučník správně upéct.
  5. Brownies jsou specifické svou jemně tekutou či mazlavou konzistencí uvnitř. Přesušený moučník je tak zásadní chybou. Hlídejte ho a nenechte ho přepéct.
  6. Žádné vyndávání ihned po dopečení z formy. Nechte moučník zhruba 10 minut odpočinout, aby dostatečně ztuhl. Poté ho nechte zchladnout na mřížce.

Tip: Víte, jak si na brownies pochutnáte nejvíce? S vanilkovou zmrzlinou a ovocným rozvarem. Opravdu vyzkoušejte, nebudete litovat.

Abyste nemuseli předehřívat troubu, můžete tento čokoládový moučník připravit i jinak. Vyzkoušejte brownies z pánve a nechte si hýčkat chuťové buňky pořádnou čokoládovou náloží. Postupem přípravy vás provede názorný videorecept níže.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli