Čím nahradit mascarpone? Náhrada znamená změnu chuti i struktury krému
Mascarpone je čerstvý smetanový sýr, který pochází z italské Lombardie. Vyrábí se z tučné smetany z kravského mléka. Můžeme z něj připravit sladký krém na dorty a zákusky, jemnou nadýchanou pěnu i slanou pomazánku.
Nahradit mascarpone není tak těžké - ale musíme počítat se změnou chuti a struktury moučníku. Mascarpone obsahuje až 40 % tuku a v krémech a náplních zajišťuje pevnost, hustotu a jemnou smetanovou chuť, která je jedinečná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit mascarpone
Pokud nemáme doma mascarpone, musíme improvizovat:
- Jediná surovina, která může nahradit mascarpone, je 40–48% smetana, ušlehaná se ztužovačem. Jiné ingredience změní více či méně chuť krému.
- Mascarpone nahradíme také tvarohem, jogurtem, zakysanou smetanou či ricottou, které krému dodají jemně kyselkavou svěží chuť.
- Sýr lučina, gervais či Philadelphia, vyšlehané se smetanou, drží dobře tvar a bývají i součástí nepečených dortů.
Mascarpone se hodí nejen na plnění a ozdobení dortů, ale i na přípravu báječných nepečených moučníků. Když nemáme čerstvý smetanový sýr k dispozici, musíme si vystačit například s tvarohem - ale i z něj připravíme výborný dort, jak můžete vidět v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře