Čínské smažené nudle s kuřecím masem: Vyzkoušejte tradiční asijský pokrm, který příjemně zasytí
Smažené čínské nudle na různé způsoby patří ke klasice každého asijského bistra. Jejich domácí příprava není složitá a můžete si sami zvolit intenzitu chutí podle svých představ. Kromě šťavnatého kuřecího masa je jídlo plné zeleniny, kterou lze obměňovat podle toho, co sezóna zrovna nabízí.
V asijské kuchyni existuje celá řada druhů nudlí. Na přípravu smažených nudlí s kuřecím masem a zeleninou se nejlépe hodí pšeničné vaječné nudle, které stačí uvařit, nechat okapat a poté přidat do směsi. Sáhnout ale můžete i po rýžových nudlích, které jsou přirozeně bezlepkové.
Čínské smažené nudle s masem
Pokrm můžete snadno připravit podle krátkého videonávodu na čínské smažené nudle s kuřecí masem. Když se podíváte do odkazu, tak zde naleznete i podrobný seznam surovin, který si můžete odškrtávat. Další tipy a jednoduchý postup naleznete přímo v článku.
Smažené nudle s kuřecím masem
Pusťte se do přípravy a dopřejte si bohaté a chutné jídlo.
-
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a den předem ho naložte do směsi zázvoru, kari a sójové omáčky.
-
Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Zeleninu očistěte a pokrájejte ideálně na tenké nudličky.
-
Na pánvi rozehřejte olej, lehce osmahněte cibuli s česnekem a přidejte naložené kuřecí maso. Zprudka opečte a poté přidejte nakrájenou mrkev, zelí a pórek. Vše krátce orestujte.
-
Mezitím uvařte nudle podle návodu na obalu.
-
Hotové a scezené nudle přidejte k masu se zeleninou, doplňte bambusové a sójové výhonky a dochuťte sójovou i ústřicovou omáčkou.
-
Směs dobře promíchejte a smažte na vyšším plameni asi 3 minuty. Podle chuti dosolte a ihned podávejte.
Asijská kuchyně nám může být blízká zejména v chladnějším období roku. Využívá hřejivé a barevné koření, které povzbudí náladu a dodá jídlům netradiční chuť. Podívejte se na sedm oblíbených pokrmů asijské kuchyně a nechte se inspirovat.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře