Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené čínské nudle na různé způsoby patří ke klasice každého asijského bistra. Jejich domácí příprava není složitá a můžete si sami zvolit intenzitu chutí podle svých představ. Kromě šťavnatého kuřecího masa je jídlo plné zeleniny, kterou lze obměňovat podle toho, co sezóna zrovna nabízí.

V asijské kuchyni existuje celá řada druhů nudlí. Na přípravu smažených nudlí s kuřecím masem a zeleninou se nejlépe hodí pšeničné vaječné nudle, které stačí uvařit, nechat okapat a poté přidat do směsi. Sáhnout ale můžete i po rýžových nudlích, které jsou přirozeně bezlepkové.

Čínské smažené nudle s masem

Pokrm můžete snadno připravit podle krátkého videonávodu na čínské smažené nudle s kuřecí masem. Když se podíváte do odkazu, tak zde naleznete i podrobný seznam surovin, který si můžete odškrtávat. Další tipy a jednoduchý postup naleznete přímo v článku.

Smažené nudle s kuřecím masem

Pusťte se do přípravy a dopřejte si bohaté a chutné jídlo. 

  1. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a den předem ho naložte do směsi zázvoru, kari a sójové omáčky.

  2. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Zeleninu očistěte a pokrájejte ideálně na tenké nudličky.

  3. Na pánvi rozehřejte olej, lehce osmahněte cibuli s česnekem a přidejte naložené kuřecí maso. Zprudka opečte a poté přidejte nakrájenou mrkev, zelí a pórek. Vše krátce orestujte.

  4. Mezitím uvařte nudle podle návodu na obalu.

  5. Hotové a scezené nudle přidejte k masu se zeleninou, doplňte bambusové a sójové výhonky a dochuťte sójovou i ústřicovou omáčkou.

  6. Směs dobře promíchejte a smažte na vyšším plameni asi 3 minuty. Podle chuti dosolte a ihned podávejte.

Asijská kuchyně nám může být blízká zejména v chladnějším období roku. Využívá hřejivé a barevné koření, které povzbudí náladu a dodá jídlům netradiční chuť. Podívejte se na sedm oblíbených pokrmů asijské kuchyně a nechte se inspirovat. 

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli