Slaný kynutý koláč se zeleninovou náplní

cathleen Kuchařka: cathleen

plech 25x25 cm Slané pečivo 4 názory

Suroviny

Pevnější kynuté těsto (na chleba, dalamánky):
150-160 ml (g) vody
lžíce oleje
lžička soli
lžička cukru
70 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
70 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
110 g hladké mouky
5-6 g droždí
Dále:
4-6 pevnějších rajčat
lilek
mozzarella
Gran Moravia
bazalka
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.

  2. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak kolečka otřeme, lilek osmažíme na pánvi a odložíme na papírový ubrousek.
    Vykynuté těsto rozválíme a vložíme do tukem vymazané formy.

  3. Poklademe tenkou vrstvou koleček rajčat (volíme rajčata masitá), pak přijde vrstva plátků mozzarelly, na ni rajčata, znovu mozzarella a lilek.
    Rajčata vždy sypeme čerstvou trhanou bazalkou.

  4. Povrch koláče posypeme strouhaným sýrem Gran Moravia a po krátkém kynutí ho upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Další kynuté recepty najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Slaný kynutý koláč se zeleninovou náplní

Tématické fráze: zitny slaný kolac kluci v akci zelný koláč slaný žitný koláč tvarohovo zelná kolečka kynutý koláč se zelím kynuty.slany.kolac.z.kolacove.formy litý koláč slaný kluci v akci slaný koláč kynuty slany bramborovy kolac kynutý tuňákový koláč empanadas kluci v akci kynutý slaný koláč na plech slané kynuté tvarohové koláče kynutý slaný koláč s tvarohem kynutý zelný koláč kyn uté slané koláče žitny kynuty kolač slané kynuté koláčky s bramborovou náplní slaný závin se sýrovou s tvarohovou náplní slaný závin se sýrovou s tvarohovou náplní