Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aspik

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

irka.v irka.v

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba tuhnutí v chladničce

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba tuhnutí v chladničce)

Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své fantazie, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky své konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie428 kJ /
102 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy23,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin svaříme nálev a necháme ho odstát, než nachystáme suroviny do aspiku. Krok 2: Šunku naplníme salátem a smotáme do ruliček. Krok 3: Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na kolečka, okurky nakrájíme na kolečka, papriku na kousky. Krok 4: Na dno formy dáme vajíčka, proložíme to okurkami a paprikou, na to naskládáme ruličky šunky a pak zase vajíčka, okurky a zase ruličky šunky. Vajíčka a okurky s paprikou skládáme i do boků formy. Krok 5: Pak z nálevu vytáhneme všechny ingredience, do čistého nálevu zamícháme 2 sáčky želatiny a přihřejeme ji. Záleží podle toho, jakou želatinu použijeme, postup je napsaný na sáčku. Krok 6: Potom ji opatrně nalijeme přes lžíci do formy a dáme do druhého dne ztuhnout.

Zveřejněno 2. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0xK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0xK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Alenka155:
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě :-)

Chci udělat zeleninový aspik do kameninové formy ve tvaru ryby, je nutno formu vyložit potravinářskou fólií? Vyklopím dobře i bez fólie? Děkuji

Dobry den, jakou zelatinu pouzivate vy? Nekteri doporucuji zelatinu Natura ale jakou ( obe pisou vyrobci ze se daji pouzit na aspiky) tak jaky :
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow

www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php

Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji

Petr: Když potřebuji krásně vyklopit tak si nádobku nahřeji teplou vodou nebo nad sporákem ;-) ale opatrně aby vám to nevypadlo kam nechcete :-D,já většinou dělám do skleněné nádoby a tu nařívám vodou a když to vyklopím tak je to krásně lesklé a hladké ,ale i v srnčím hřbetu .Dělala jsem i do formiček a to byla piplačka ,ale stálo to za to.A taky jsem nahřála a vypadlo to krásně .Jsem ráda ,že chutná .:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

irka.v:Je výborný a hezky to vypadá:yes:

Výborný recept, mohu jen doporučit :-)

Ahojky, dneska jsem nasla recept na aspik na http://www.receptyladihrusky.cz/velikonocni-aspik-... ... ty aspikovy vajicka tam vypadaji zajimave, ale neco mi chybelo - sul, pepr zaklad, ale dost podstatny tam je ten ocet. diky za tuj receptik :yes::yes:

nádher, jsi moc šikovná:-)

Sebastián 29. 1. 2013 20:10
Robiť aspik je celkom umenie. Ešte väčśie umenie je však vyrobiť domácu huspeninu. Pridávam odklik na článok o pôvode aspiku. :)http://www.i-potraviny.sk/aspik-co-do-neho-patri-a...

Paráda, vyzkouším.:yes: Aspiky mám ráda:-p

Já dělám aspik do srnčího hřetu a ještě se mi nestalo ,že by mě to vyplavalo,ale asi je to tím ,že dávám víc surovin než aspiku.Když dělám do dortové formy nebo nějaké hlubší misky tak to dělám taky postupně jak Merylas ,jen nechám chvilku zatuhnout a pak doplním.

Alena: Já osobně zalévám rozpuštěnou želatinou postupně po vrstvách. Formu si nechám vychladit a na dno dám ztuhnout jen tenkou vrstvu želatiny, pak dám ozdůbky a zase je zaleju želatinou a po ztuhnutí, stačí i částečné abysme se moc nezdržovali, dám zbytek věcí které chci zalít, přidám želatinu a nechám už důkladne ztuhnout. Tak se nestane, že by nám všechny věci plavaly;-)

Moncik:

irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?

Aha, takže jen vyvařit ju? Nekrájet dovnitř :-p

Moncik: ta cibule je jen aby nálev měl chuť s tím kořením.;-)

Smím se zeptat-co s tou cibulí? Také pokrájet a přidat k ostatnímu? ;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
aspik, aspik recept, výroba aspiků, recept na aspik, domácí aspik, aspiky recepty, aspiky, jak se dělá aspik, recept aspik, studená kuchyně recepty, nálev na aspik, želatina na aspik, jak udelat aspik, aspikový hřbet recept, aspik recepty, masový aspik, příprava aspiku, aspikový hřbet se salátem recept, recepty aspik, recepty z aspiku

Suroviny:
voda, ocet, sůl, cukr, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, želatina, šunka, salát pařížský, vejce, okurky sterilované, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu