Aspik

irka.v Kuchařka:

Doba přípravy: 30-40 minut PT0H35M Studená kuchyně 34 názorů

524
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Suroviny

Na nálev:
0,9 l vody
0,1 l octu
15 g soli
15 g cukru
1 cibule
3 kuličky nové koření
až 6 kuliček pepř celý
2 kusy bobkový list
2 sáčky čiré želatiny
šunka nebo šunkový salám
pařížský salát nebo vlašský salát
vajíčka uvařená natvrdo
okurky kyselé
čerstvou papriku
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme si nálev a nechám ho odstát než si nachystám suroviny do aspiku.

  2. Šunku naplním salátem a smotám do ruliček.

  3. Na dno formy dám uvařená nakrájená vajíčka, proložím to okurkama a paprikou, na to naskládám ruličky šunky a pak zase vajíčka a okurek a zase ruličky šunky. Vajíčka okurky s paprikou skládám i do boků formy.

  4. Pak z nálevu vytáhnu všechny ingredience a do čistého zamíchám 2 sáčky želatiny a přihřeji ji. Záleží podle toho jakou želatinu použijete je to na sáčkách napsané.

  5. Potom ji opatrně naleji přes lžíci do formy a dám do druhého dne zatuhnout. Nálev je opravdu výborný a všem zatím aspik moc chutnal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 312 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aspik

  • irka.v irka.v(autorka receptu)

    Petr: Když potřebuji krásně vyklopit tak si nádobku nahřeji teplou vodou nebo nad sporákem ;-) ale opatrně aby vám to nevypadlo kam nechcete :-D,já většinou dělám do skleněné nádoby a tu nařívám vodou a když to vyklopím tak je to krásně lesklé a hladké ,ale i v srnčím hřbetu .Dělala jsem i do formiček a to byla piplačka ,ale stálo to za to.A taky jsem nahřála a vypadlo to krásně .Jsem ráda ,že chutná .:-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    irka.v:
    Tak dnes jsem si nakonec koupil : http://www.labeta.cz/zelatina-cira-36
    abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim :-)

    Odpovědět

  • irka.v irka.v(autorka receptu)

    Petr: Dobrý den ,používám tuto http://www.silkcare.cz/product/potravinarske-vyrobky/zelatina-aspikova-20g/40, ale používám i jiné,musí být čiré .Tu druhou co jste tam dal odkaz je na vaječnou tlačenku která není čirá .Tak ať se ám to povede :D :yes:

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Dobry den, jakou zelatinu pouzivate vy? Nekteri doporucuji zelatinu Natura ale jakou ( obe pisou vyrobci ze se daji pouzit na aspiky) tak jaky :
    https://www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow

    http://www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php

    Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji

    Odpovědět

  • littlegeorge littlegeorge

    irka.v:Je výborný a hezky to vypadá:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Výborný recept, mohu jen doporučit :-)

    Odpovědět

  • Majda Majda(neregistrovaná)

    Ahojky, dneska jsem nasla recept na aspik na http://www.receptyladihrusky.cz/velikonocni-aspik-... ... ty aspikovy vajicka tam vypadaji zajimave, ale neco mi chybelo - sul, pepr zaklad, ale dost podstatny tam je ten ocet. diky za tuj receptik :yes::yes:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    nádher, jsi moc šikovná:-)

    Odpovědět

  • Sebastián Sebastián(neregistrovaný)

    Robiť aspik je celkom umenie. Ešte väčśie umenie je však vyrobiť domácu huspeninu. Pridávam odklik na článok o pôvode aspiku. :)http://www.i-potraviny.sk/aspik-co-do-neho-patri-a...

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Paráda, vyzkouším.:yes: Aspiky mám ráda:-p

    Odpovědět

  • irka.v irka.v(autorka receptu)

    Já dělám aspik do srnčího hřetu a ještě se mi nestalo ,že by mě to vyplavalo,ale asi je to tím ,že dávám víc surovin než aspiku.Když dělám do dortové formy nebo nějaké hlubší misky tak to dělám taky postupně jak Merylas ,jen nechám chvilku zatuhnout a pak doplním.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Alena: Já osobně zalévám rozpuštěnou želatinou postupně po vrstvách. Formu si nechám vychladit a na dno dám ztuhnout jen tenkou vrstvu želatiny, pak dám ozdůbky a zase je zaleju želatinou a po ztuhnutí, stačí i částečné abysme se moc nezdržovali, dám zbytek věcí které chci zalít, přidám želatinu a nechám už důkladne ztuhnout. Tak se nestane, že by nám všechny věci plavaly;-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Moncik:

    irka.v:
    Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?

    Odpovědět

  • Moncik Moncik

    Aha, takže jen vyvařit ju? Nekrájet dovnitř :-p

    Odpovědět

  • irka.v irka.v(autorka receptu)

    Moncik: ta cibule je jen aby nálev měl chuť s tím kořením.;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo