Aspik

irka.v Kuchařka:

Doba přípravy: 30-40 minut Studená kuchyně 30 názorů

521
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Suroviny

Na nálev:
0,9 l vody
0,1 l octu
Nyní v akci
15 g soli
15 g cukru
1 cibule
3 kuličky nové koření
až 6 kuliček pepř celý
2 kusy bobkový list
2 sáčky čiré želatiny
šunka nebo šunkový salám
pařížský salát nebo vlašský salát
vajíčka uvařená natvrdo
okurky kyselé
čerstvou papriku
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme si nálev a nechám ho odstát než si nachystám suroviny do aspiku.

  2. Šunku naplním salátem a smotám do ruliček.

  3. Na dno formy dám uvařená nakrájená vajíčka, proložím to okurkama a paprikou, na to naskládám ruličky šunky a pak zase vajíčka a okurek a zase ruličky šunky. Vajíčka okurky s paprikou skládám i do boků formy.

  4. Pak z nálevu vytáhnu všechny ingredience a do čistého zamíchám 2 sáčky želatiny a přihřeji ji. Záleží podle toho jakou želatinu použijete je to na sáčkách napsané.

  5. Potom ji opatrně naleji přes lžíci do formy a dám do druhého dne zatuhnout. Nálev je opravdu výborný a všem zatím aspik moc chutnal.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aspik

  • littlegeorge littlegeorge

    irka.v:Je výborný a hezky to vypadá:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana

    Výborný recept, mohu jen doporučit :-)

    Odpovědět

  • Majda Majda

    Ahojky, dneska jsem nasla recept na aspik na http://www.receptyladihrusky.cz/velikonocni-aspik-... ... ty aspikovy vajicka tam vypadaji zajimave, ale neco mi chybelo - sul, pepr zaklad, ale dost podstatny tam je ten ocet. diky za tuj receptik :yes::yes:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    nádher, jsi moc šikovná:-)

    Odpovědět

  • Sebastián Sebastián

    Robiť aspik je celkom umenie. Ešte väčśie umenie je však vyrobiť domácu huspeninu. Pridávam odklik na článok o pôvode aspiku. :)http://www.i-potraviny.sk/aspik-co-do-neho-patri-a...

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Paráda, vyzkouším.:yes: Aspiky mám ráda:-p

    Odpovědět

  • irka.v irka.v

    Já dělám aspik do srnčího hřetu a ještě se mi nestalo ,že by mě to vyplavalo,ale asi je to tím ,že dávám víc surovin než aspiku.Když dělám do dortové formy nebo nějaké hlubší misky tak to dělám taky postupně jak Merylas ,jen nechám chvilku zatuhnout a pak doplním.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Alena: Já osobně zalévám rozpuštěnou želatinou postupně po vrstvách. Formu si nechám vychladit a na dno dám ztuhnout jen tenkou vrstvu želatiny, pak dám ozdůbky a zase je zaleju želatinou a po ztuhnutí, stačí i částečné abysme se moc nezdržovali, dám zbytek věcí které chci zalít, přidám želatinu a nechám už důkladne ztuhnout. Tak se nestane, že by nám všechny věci plavaly;-)

    Odpovědět

  • Alena Alena

    Moncik:

    irka.v:
    Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?

    Odpovědět

  • Moncik Moncik

    Aha, takže jen vyvařit ju? Nekrájet dovnitř :-p

    Odpovědět

  • irka.v irka.v

    Moncik: ta cibule je jen aby nálev měl chuť s tím kořením.;-)

    Odpovědět

  • Moncik Moncik

    Smím se zeptat-co s tou cibulí? Také pokrájet a přidat k ostatnímu? ;-)

    Odpovědět

  • zuzanna.pacolova zuzanna.pacolova

    velmi dekuji za adresu na zelatinu..jsi hodná a ty aspiky vypadaji velmi pekne...davam bodik:-8:-O:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • irka.v irka.v

    Všem moc děkuji za vaše slova chvály :-8 :-*

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Krásný aspik..:yes::yes::yes::yes::-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo