Letní hrušky můžeme zpracovat na několik chutných způsobů
Měkké letní hrušky plné šťávy jsou nejlepší čerstvé, ale když se urodí, je potřeba je co nejdříve zpracovat, aby se nezkazily. Máme několik možností, jak je zakonzervovat nebo jinak upotřebit.
U hrušek záleží na tom, v jaké zralosti je sklidíme. Letní odrůdy se doporučuje sklízet před plnou zralostí (podtržené), uložené postupně dozrají. Letní hrušky, stejně jako letní jablka, nejsou příliš trvanlivé. Co nesníme přímo, můžeme zakonzervovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dobrého z letních hrušek
Možností je překvapivě dost, stačí vybírat.
- Strávníky jistě potěší hruškové koláče, které jsou podobně chutné jako jablečné.
- Také různé dezerty jsou s letními hruškami lahodné.
- Nejen dětem zachutnají hruškové nanuky. Hrušky rozvaříme, propasírujeme, osladíme cukrem nebo medem a zmrazíme v tvořítkách.
- Méně zralé hrušky můžeme usušit. Sušené hruškové křížaly se melou na posypku s názvem pracharanda.
- Výborné jsou hruškové kompoty.
- Jen o malinko více práce dají povidla, která jsou skvělá nejen na frgály.
- Padané, přezrálé a poškozené hrušky můžeme naložit na pálenku.
Pro začátečníky jsme vybrali videorecept na nejjednodušší zavařené hrušky, podle kterého postup zvládnou hezky krok za krokem.
Komentáře