Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkké letní hrušky plné šťávy jsou nejlepší čerstvé, ale když se urodí, je potřeba je co nejdříve zpracovat, aby se nezkazily. Máme několik možností, jak je zakonzervovat nebo jinak upotřebit.

U hrušek záleží na tom, v jaké zralosti je sklidíme. Letní odrůdy se doporučuje sklízet před plnou zralostí (podtržené), uložené postupně dozrají. Letní hrušky, stejně jako letní jablka, nejsou příliš trvanlivé. Co nesníme přímo, můžeme zakonzervovat.

Co dobrého z letních hrušek

Možností je překvapivě dost, stačí vybírat.

Pro začátečníky jsme vybrali videorecept na nejjednodušší zavařené hrušky, podle kterého postup zvládnou hezky krok za krokem.

 

Komentáře

Další tipy a triky