Co na chleba místo másla? Alternativy másla koupíte nebo připravíte doma
Chleba s máslem je ten snad nejjednodušší pokrm na přichystání, který však mnozí ocení i více, než jídlo, nad jehož přípravou v kuchyni stráví hodiny. Co ale namazat na chleba, když máslo dojde? Poradíme několik tipů.
Máslo je jednou z nejdůležitějších surovin v domácnosti. Používá se při restování cibule pro základ mnoha omáček či polévek a některé tradiční české moučníky bez něj zkrátka nepřipravíte. Občas je ale potřeba ho nahradit. Čím nahradit máslo na krajíci chleba, se dozvíte níže.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co na chleba místo másla
Tenkou vrstvu másla na chlebu, ale i jiném pečivu, můžete nahradit několika potravinami. U některých to na chuti téměř nepoznáte.
- Máslu nejpodobnější jsou samozřejmě cenově dostupnější margaríny. Ne vždy je však k sehnání margarín kvalitní, proto se můžete pustit do výroby margarínu domácího.
- Jestliže máte doma vysokoprocentní smetanu, jednoduše si připravte domácí máslo. Smetana se prostě šlehá tak dlouho, než vznikne krémové máslo.
- Pomazánkové máslo je další možnou alternativou. I to si z jogurtu a zakysané smetany uděláte doma, jeho příprava je však již časově náročnější.
- Mazání na chleba, na které mnozí nedají dopustit, a skvěle funkci másla zastane, je samozřejmě sádlo. To spolu s cibulí chutná na chlebu báječně.
- Na čerstvém krajíci bude bezvadně chutnat tučný tvaroh. Ten můžete buď pouze osolit, nebo do něj zamíchat čerstvé bylinky.
- Když je nouze a hlad, jako mazání na chleba poslouží i obyčejný kečup nebo hořčice.
- Plné chutí jsou samozřejmě pomazánky, kterých v našem receptáři najdete opravdu mnoho. Nemusíte se bát na chléb namazat také pomazánky sladké, jako je například nutella, marmeláda nebo obyčejný med.
Komentáře