Co udělat z přerostlých okurek? Přeměňte nakládačky v báječné pochoutky
Nastává hlavní sezóna okurek, které miluje mnoho z nás, a to především zavařené ve sladko-kyselém nálevu. Mimo tuto pochoutku z nich můžete připravit i svěží okurkový salát nebo populární tzatziki s řeckým jogurtem.
Okurka má typickou svěží vůni i chuť, a díky velkému obsahu vody je ideální letní surovinou do různých pokrmů i nápojů. Okurky sklízejte včas, dokud nejsou zežloutlé a přerostlé. Pokud se tak přesto stane, máme pro vás několik tipů, jak s okurkami naložit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co udělat z přerostlých okurek
Inspirujte se několika tipy, jak zpracovat přerostlé okurky:
- Kvašáky: Větší kusy okurek můžete přeměnit na vitamínovou bombu v podobě kvašáků. Díky fermentaci získají zdraví prospěšné bakterie a navíc jsou chuťově báječné.
- Zavařené řezy okurek: I přerostlé okurky můžete zavařit, a to nařezané na menší kousky či kolečka, zalité v tradičním sladko-kyselém nálevu.
- Okurkový salát: Banální pokrm, přesto pro mnoho z nás nepostradatelný k zapékaným a dalším obědům. Nastrouhané okurky chutnají báječně zalité smetanou či jen s jemně kyselým nálevem.
- Tzatziki: Jedná se o tradiční řecký pokrm, ve kterém hrají hlavní roli nastrouhané okurky, zalité hustým řeckým jogurtem a dochucené česnekem a nasekaným koprem.
Pojďte si vyzkoušet recept na americké okurky, které okouzlí pikantní chutí, ke grilovanému masu, do hamburgerů nebo také k tradiční sekané. Využijte snadno přerostlé okurky k lahůdce, která vám zůstane zavařená i na zimní měsíce.
Komentáře