Okurky v hořčicové marinádě

Svetlana Kuchařka: Svetlana

Doba přípravy: ...podle množství okurek...:-))) ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte... Zavařeniny 49 názorů

Suroviny

okurky nakladačky
1 l vody
1,5 dl cukru
2 dl octa
2 lžičky soli
5 lžiček plnotučné hořčice
kopr
česnek
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.

  2. Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.

  3. Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.

  4. Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.

  5. Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.

Poznámka

Vloni jsem dělala s nedůvěrou ale o to s větší zvědavostí poprvé a opravdu byly okurky vynikající. Za vyzkoušení určitě jedné dávky to stojí. A jinak je to recept z "receptů" a autor není uveden. Protože nám fakt moc chutnali, tak jsem si dovolila vložit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Okurky v hořčicové marinádě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Světluš včera jsme opět dělali Tvé výtečné okurky;-)Děláme je už pátou sezonu a moc nám chutnají:-K:yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    I já s trochou nedůvěry jsem letos tyto okurky vyzkoušela. A musím uznat, že jsou výborné. Jsou jemné, určitě jsem je nedělala naposledy. Děkuji za recept, který si ukládám :yes:<3:-K

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Aha už to vidím :-D:-D:-D, nedočetla jsem dokonce ;-(:-))

    Odpovědět

  • Irule Irule

    chystám se je vyzkoušet. Kolik česneku na toto množství nálevu? Díky za radu :-):-K

    Odpovědět

  • mája mája(neregistrovaná)

    vzhledově hrůza ale možná budou dobré zkoušet je radči nebudu:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka(neregistrovaná)

    Jdou takto zpracovat i salátovky? Mám je oloupat, nebude slupka moc tuhá? Děkuji.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    spagetka::-O:-O:-Ono toto:-8co jsem to napsala za blud:-Soprava-cm(né mm)Díky Špagi:-*:-DA ještě mi tam chybí písmenko S:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova:Ani, že cm a ne mm? :-D:-D:-D:-D;-);-);-)
    Jinak já to taky vyzkouším, ne na všech, ale abych prostě vyzkoušela, jestli nám bude chutnat ;-);-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Světlanko,tak letos opět došlo při zavařování okurek i na Tvé výtečné okurčičky;-)2 sklenky řezů z minulého roku jsem sprostě"žašila":-8a vytáhla teprve koncem dubna:-D
    Letos manžel koupil okurky takové kráné 5-7mm velké,tak jsem dělala celé a z těch větších jsou podélné řezy:-*Příbuzní mi už polovinu zavařených sebrali;-(Sousedka naštěstí jen recept:-D
    Bodík šel už minule,škoda,že nelze bodovat vícekrát:-)Tak alespoň moc díky:-K:-K

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Betyno, jsem moc ráda, že chutnaly :-)...my je děláme, mimo jiné, asi čtvrtý rok a opravdu nám chutnají...vloni jsme je ještě "vylepšili" chilli papričkou - a taky dobrý :-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: už se těším až je zase udělám protože vloni jsem je vyzkoušela s nedůvěrou, ale moc mi chutnaly! Takže letos budu dělat větší dávku.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Svetlana:Chuť hořčice nám nevadí, ale tyto okurky nás jednoduše vůbec neoslovili, ale už jsem psala že je to pouze náš problém, takže nikomu nic vysvětlovat nebudu a víc se k tomu taky vracet nebudu.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Ivano, asi Vám vadí chuť hořčice...ale, pak nechápu, proč jste je vůbec zkoušela :-O

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Anna Kocikova:Drahuško moc by mě ozajímalo jak vám okurky budou chutnat. Já je udělala loni, a nikdy víc, to je ale náš problém, všechny skleničky skončili v popelnici. Pro nás moc nedobrý, ale jak říkám, to je naše věc.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Světluš,tento recept mě lákal už od loňska;-)ale to bylo po okurkách:-/Dnes jsem vyzkoušela na řezech a jestli po"dojití"budou okurečky tak dobré,jako byl nálev-tak budu moc ráda:-*:yes:Bodíček posílám již nyní,protože vím,že dobré budou:-p+:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sterilizace okurek sterilizované okurky sterilizování okůrek recepty na okurky okurky recept na okurky čočkofazole jak udělat kvašáky jak dlouho sterilovat okurky jak dlouho sterilizovat okurky jak sterilovat okurky okurky jinak okurky recepty sterilizování okurek v troubě koupím okurky recepty okurky sterilizace okurek v troubě recept na kvašáky sterilizovane okurky recept kvašaky s octem

Zapomněl/a jsem heslo