Rybářský kotlík s křupavou čepicí

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Ryby 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1000 g kapra nebo štiky případně jiných i sladkovodních ryb
cibule
1 pórek
2 stroužky česneku
2 větší rajčata
150 g celeru
150 g mrkve
hladká mouka
mletý pepř
2 žloutky
kari koření
zelená petrželka
bazalka
tymián
sůl
olej
listové těsto
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar.
    Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky.

  2. V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek.
    Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme.
    Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme.
    Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou.

  3. Uvařenou polévku rozlijeme do misek.
    Okraje misek potřeme zvnějšku žloutkem.

  4. Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku - žloutek plní funkci lepidla.

  5. Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 - 20 minut.

Poznámka

Autorem receptu je pan Petr Stupka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rybářský kotlík s křupavou čepicí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: těsto na ryby petr stupka recepty testa na ryby vaření v kotlíku recept na rybářské těsto kotlík na vaření recept na testo na ryby rybářské těsto petr stupka rybarska testa recepty na rybářské těsta rybarske testy petr stupka kucharka rybářské těsto recept recepty stupka recepty na rybářská těsta jak udělat rybářské těsto kotlíky na vaření kotlíkové recepty rybarske testa recepty

Zapomněl/a jsem heslo