Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek je řízek z mletého masa se sýrem, který mu dodává šťavnatost i chuť. Nejdůležitější požadavek je, aby byl pěkně šťavnatý a dobře usmažený. S jeho přípravou vám poradíme, a tak si budete moci brzy pochutnávat.

Výběr masa je na vás, ale nejchutnější "holanďan" je z libovějšího bůčku či mleté plece. Přidává se k němu studená tekutina (voda, mléko, smetana - podle tučnosti masa). Maso je nutné důkladně zpracovat, aby veškerou tekutinu vstřebalo. Poté vmícháme sýr. Po odležení by masová směs měla být tvárná jako těsto.

Jak na dokonalý holandský řízek

Na 8 větších řízků si připravte: 850 g mleté vepřové plece nebo bůčku, 1 dl vody nebo mléka, hrst listové petržele, 250 g sýra gouda, sůl a mletý pepř. Suroviny na trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka), na smažení nejlépe přepuštěné máslo nebo směs másla a oleje.

Začátečníci se mohou inspirovat naším videoreceptem na základní holandské řízky, který vás postupem provede krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky