Extra rychlé lívance: Užijte si dokonalou snídani, kterou zvládnete i ve všední dny
Vydatná a chutná snídaně odstartuje váš den tím správným směrem. Ráno však bývá mnoho úkolů, které musíme zvládnout, abychom mohli vyrazit do světa. Věříme, že recept na extra rychlé lívance vám zpříjemní celý den. Posnídejte je s ovocem hned doma a zbytek si přibalte do krabičky jako sladkou svačinu na cestu.
Kdo by odolal zlatavým, voňavým a nadýchaným lívanečkům s kopečkem smetany a čerstvým ovocem? A když si je ještě teplé potřete domácí marmeládou, zážitek bude dokonalý. Tahle dobrota chutná nejen dospělým, ale i dětem.
Z čeho se dají lívance připravit
Těsto na lívance má nespočet variant a můžete do něj použít různé druhy mouky. Pokud ale nejste zvyklí experimentovat, dejte větší podíl klasické pšeničné mouky a zbytek doplňte jiným typem. Můžete si také pohrát s tekutinou, kterou do těsta přidáte. Lívance se dají připravit z jogurtu, kefíru či tvarohu, ale nejčastěji se používá mléko. Můžete je také různě ochutit nebo osladit. Skvěle chutnají například s banánem. Pokud jim chcete dodat jemný šmrnc, přidejte trochu skořice nebo vanilky.
Recept na extra rychlé lívance
Na přípravu těstíčka si nachystejte 2 hrnky hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 4 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 lžíce oleje. Dále budete potřebovat olej na smažení. Na ozdobení a dochucení se hodí marmeláda, šlehačka nebo oslazený tvaroh či zakysaná smetana. Velmi pěkně vypadá a osvěžující chuť dodá drobné ovoce jako maliny, borůvky, rybíz, jahody nebo angrešt.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat rychlé lívance
Postup je snadný:
- Všechny suroviny pečlivě promíchejte ve větší misce tak, aby vzniklo hladké těsto.
- Polévkovou lžící tvořte na rozpáleném oleji v lívanečníku nebo na pánvi malé lívanečky. Ty se při smažení zvětší, proto jim nechte dost prostoru. Olej podle potřeby dolévejte.
- Smažte je pomalu na mírném ohni dozlatova z obou stran.
- Hotové lívanečky na talíři dozdobte marmeládou, šlehačkou nebo oslazeným tvarohem a podávejte ještě teplé. Podle chuti přidejte drobné ovoce.
Lívance nejrychleji připravíte s práškem do pečiva. Máte-li však více času, vyzkoušejte recept na kynuté lívance z následujícího článku a užijte si chuť jemných a kyprých lívanců.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře