Špenátovo-masový závin

Mleté maso Doba přípravy: cca 1h 30 min 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: cca 1h 30 min 0 názorů

Suroviny 4 porce

Těsto:
3/4 másla (cca 170g)
4 žlutky
1, 25 hrnku hladké mouky
2 polévkové lžíce mléka
2 polévkové lžíce octa
špetka sole
2 lžíce rumu
Náplň:
půl pytlíku mraženého špenátu porcovaného
3 polévkové lžíce smetany
1 bílek
250 g mleté maso (já raději kupuji méně tučné)
Na ochucení masa - dle chuti:
majoránka
sůl
pepř barevný

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii v lednici.

  2. Vydusíme špenát, necháme ho vychladnout a poté smícháme se smetanou a bílkem.
    Z těsta vyválíme menší placičky, na ně dáme tenkou vrstvu masa a trochu větší vrstvu špenátu. Zabalíme.

  3. Do trouby rozehřáté na 200 stupňů dáme záviny, které jsme potřeli bílkem. Pečeme do zlatova cca 30 min. Ke konci uděláme na závinech malé zářezy.

  4. Podáváme chladné, můžeme k tomu ještě přidat dušený špenát s vajíčkem.

Poznámka od kuchařky

Vhodné jako chuťovka, ale možné i jako oběd.

Komentáře k receptu Špenátovo-masový závin

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: masové záviny masový závin recept na masovy zavin špenát čer masovy zavi n welington