Horkovzdušná fritéza: Připravte si s námi chutné sýrové kuličky během pár minut
Rádi byste zhřešili nějakou slanou dobrotou, ale lednice zeje prázdnotou? K tomuto slanému potěšení potřebuje jen pár surovin, které jistě lednice skrývá. Připravte si s námi delikátní sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy.
Horkovzdušná fritéza je skvělým pomocníkem, pokud vás honí mlsná a toužíte po uspokojení chuťových buněk v co nejkratším čase. Nemusíte si dělat hlavu s jejím nahříváním, vždy je okamžitě připravena k použití. Pojďte si zamlsat s námi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit sýrové kuličky v horkovzdušné fritéze
K přípravě 2 porcí sýrových kuliček budete potřebovat 1 hermelín, 100 g šunky (nejlépe té vysokoprocentní), 1 vejce, panko strouhanku a olej ve spreji.
- Hermelín i šunku nakrájejte na drobné kostičky, společně promíchejte a ze vzniklé směsi tvarujte menší kuličky (aby se rychleji a lépe propékaly).
- Kuličky obalte v rozšlehaném vejci a panko strouhance. Strouhanku však můžete použít i klasickou. Obalení zopakujte, aby sýr z výsledných kuliček nevytékal.
- Kuličky postříkejte olejem ve spreji. Pokud ho nemáte, využijte misku, do které nalijte menší množství oleje, a za pomoci mašlovačky jím kuličky jemně potřete.
- Sýrové kuličky smažte v horkovzdušné fritéze zhruba 8 minut při 180 °C.
- Podávejte ještě stále horké, nejlépe s oblíbeným dipem nebo jinou studenou omáčkou. Vynikající však jsou i se zeleninovým salátkem.
Tip: Pokud vás sýrové kuličky zaujaly, ale nejste vlastníkem horkovzdušné fritézy, nemějte obavy. Stejně tak je zvládnete připravit i v hrnci s větším množstvím oleje. Doporučujeme je však před smažením dát na alespoň 10 minut do mrazáku, aby se zpevnily - předejdete tak jejich vytečení do vroucího oleje při smažení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Hledáte další inspiraci na dobroty z horkovzdušné fritézy? Zkusit můžete různé hlavní chody, ale také například menší moučníky, kvůli kterým nemusíte zdlouhavě předehřívat horkovzdušnou troubu. Přejeme hodně úspěchů a dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře