Koláčky z listového těsta s jablky voní skořicí. Snadný recept ukáže videonávod
Jablečné koláčky z listového těsta vypadají díky ozdobnému nakrojení překrásně, a přitom jsou úplně snadné. Chutí připomínají všemi oblíbený štrúdl, voní skořicí, cukrem a ještě teplým se nedá odolat.
Pokud jste příznivci snadných a rychlých receptů, potom jste na správném místě. Jablečné koláčky z listového těsta jsou vlastně taková zjednodušená, ale krásně upravená verze tradičního štrúdlu. Koláčky jsou i s pečením hotové během chvíle, nádherně voní a jejich vůně zútulní každý domov.
Jak upéct jablečné koláčky
Základ koláčků tvoří dvě balení listového těsta. Zkušenější kuchaři si mohou připravit domácí listové těsto, které patří mezi složitější těsta, ale zajistí křehkost hotových koláčků. Další suroviny, které budete na přípravu jablečných koláčků potřebovat, jsou uvedené v receptu.
- Z jablek vykrojte speciálním vykrajovačem jadřince a poté jablka nakrájejte na plátky.
- V misce smíchejte cukr se skořicí a v této směsi obalte plátky jablek z obou stran.
- Listové těsto rozviňte nebo rozválejte a rádýlkem ho nakrájejte na čtverce. Strana čtverce by měla být o kousek delší než plátek jablka.
- Do každého čtverce udělejte zářezy tak, aby v rozích vznikly cípy.
- Plátek jablka položte do čtverce a vnější cípy přehněte doprostřed přes jablko, jak to vidíte ve videu.
- Doprostřed můžete nanést trochu marmelády, kterou máte rádi, koláčky jsou ale výborné i bez ní.
- Jablečné koláčky pečte asi 15 minut na 200 °C. Po upečení je můžete pocukrovat či doplnit šlehačkou.
Hotové koláčky mají zlatou barvu a svou vůní navozují příjemnou domácí atmosféru.
Komentáře