Domácí kečup bez konzervantů

Suroviny

2000 g rajčat
250 g neloupaných jablek
250 g cibule
1 lžíce soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky nebo 1 feferonka
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
150 g cukru
(sklenice, do kterých domácí kečup nalijeme)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, neloupaná jablka a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčkem, novým kořením, pepřem na 1,5 hodiny.

  2. Poté přidáme cukr a vaříme odkryté ještě dalších 15 minut, nebo i déle, aby kečup získal potřebnou hustotu.

  3. Po uvaření vše rozmixujeme, přecedíme, nalijeme do sklenic a sterilizujeme.

Poznámka od kuchařky

Domácí kečup používáme ke stejným pokrmům, jako koupený.

Komentáře k receptu Domácí kečup bez konzervantů

Tématické fráze: domácí kečup bez jablek domácí kečup od ládi hrušky láďa hruška domácí kečup domácí kečup podle ládi hrušky recept na domácí kečup z rajčat kečup láďa hruška recepty ládi hrušky kečup lada hruška kecup kečup podle ládi hrušky domac kecup sklenice na kečup domácí kečup láďa hruška domácí kečup z rajčat bez jablek recept na domácí kečup bez jablek top recepty kečup domácí kečup kečup z rajčat ládi hrušky recept na domácí kečup z rajčat bez sterilování domácí kečup s paprikou recept na domácí kečup z rajčat top recepty