Suroviny
Porce: 1 plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 328 kJ / 7 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,96 g |
Tuky | 516,71 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,68 g |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 629,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou ingredience na náplň, kromě sněhu z bílků - ten lehce vmícháme do promíchané směsi.
Krok 2: Zapneme troubu na 170°C. Ustřihneme pečící papír přesně podle velikosti plechu.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Zveřejněno 30. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Moje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 2 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 3 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 17 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná rybí pomazánka
Valis před 24 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 24 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Ilias před 35 minutami
Bramborový chleba III.
Jara24 před 3 hodinami
Mini Pavlova
MichaelaM před 4 hodinami
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 12 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 14 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 15 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 17 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
šťáva citronová,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
ořechy,
citron,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový
Komentáře (1)