Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík má křehké a libové maso. Koupit ho můžeme buď v celku nebo naporcované na jednotlivé části - hřbet, kýty, plec, bok a hrudí. Králičí maso pečeme, vaříme nebo dusíme. Hodí se k němu knedlíky, rýže i brambory.

Porcování králíka

Na kuchyňské využití králičího masa máme v receptáři mnoho zajímavých receptů. A když je náš králík v celku a potřebujeme ho nejprve naporcovat? Jak na to, poradí úvodní video. Stačí nám k tomu pouze prkýnko, kvalitní ostrý nůž a sekáček na maso.

  1. Nejprve odřízneme přední nohy.
  2. Potom odřízneme zadní část páteře.
  3. Hřbet naporcujeme na několik částí.

Co uvařit z králičího masa

Stehna se hodí k pečení a vykostěná se mohou připravit jako řízky. Maso ze hřbetu a kýty se používá na minutkovou úpravu. Přední půlka králíka se vaří a dusí. Játra se smaží  nebo se z nich připravuje paštika. Chuť masa není příliš výrazná, proto se doplňuje česnekem, kmínem a dalším kořením.

Jak špikovat králíka před pečením, aby měl šťavnaté a chutné maso, poradí náš další článek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie