Béřovický králík

Jana Remkova Kuchařka:

Jiné maso 108 názorů

547
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Suroviny

2 dcl oleje (i méně)
Nyní v akci
1 lžička soli
Nyní v akci
2 lžičky kečupu
Nyní v akci
2 lžičky hořčice
1 lžička pepře
1 lžička sladké papriky
1-2 cibule
5 stroužků česneku
králičí maso
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin si namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso nejméně na 24 hodin. Pak přikryté, podlité trochou vody pečeme doměkka, odkryté chviličku na barvu.

  2. K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu mít rýži, nebo, jak to dělám já, výpek slít a zahustit smetanou a podávat s knedlíkem.

Poznámka

Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.

Foto přidávám- zatím jen naložené maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Béřovický králík

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    JARKA - : proč ty slzy? :-D

    Odpovědět

  • JARKA - JARKA - (neregistrovaný)

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Tereza Blazkova:

    mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický :-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    A já se taky přidávám. Měli jsme po dlouhé době králíka tak jsem dlouho vybírala recept a tenhle to vyhrál. Je to neskutečná dobrota. Jinak už nedělám. Díky ;-);-);-):-K:-K

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Jani :-K, děkuji za výborný recept na králíka. Moc jsme si s manželem pochutnali :yes:. Přidávám Ti bodíka a fotečku ;-).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jirholu: Děkuji, to mne moc těší :-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Dnes jsem dělala z kuřecích čtvrtek - jako přílohu jsme měli rýži. Na zítra jsem z výpeku udělala omáčku a houskový knedlík. Obojí je opravdu výborné :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Už jsem dělala podruhé kuře:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    sonypolicka: Moc děkuji! Taky máme moc rádi :-)

    Odpovědět

  • sonypolicka sonypolicka

    Děláno potřetí a je fakt vynikající. Přidána fotka a další bod.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Petra: No právě!! :-) A to já mám králíka moc ráda :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    dnes jsem zkoušela, musím pochválit....výborný recept, ani nechutná jako králík..... Výborný:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Standa 70:;-)

    Odpovědět

  • Standa 70 Standa 70

    Neskutečná dobrota.Králík z vlastního chovu. :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Miluše Dzubová: Souhlasím s tím, že tento recept na králíka zatím nepřekonal žádnou jinou úpravu :-). Závidím vám "chovné" samce, jakékoliv králíky. Tady, když máme štěstí a jsou, tak jsou to vychrtlí dostihoví koně :-D- Ale i za to jsme rádi. Momentálně mám v mrazáku 1 kus domácího králíka a mám z toho velkou radost! Nechám si ho už na Vánoce :-) Taky zdravím :-):-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo