Béřovický králík

Jana Remkova Kuchařka:

Jiné maso 114 názorů

557

Suroviny

2 dcl oleje (i méně)
1 lžička soli
2 lžičky kečupu
2 lžičky hořčice
1 lžička pepře
1 lžička sladké papriky
1-2 cibule
5 stroužků česneku
králičí maso
Recept si zatím oblíbilo 57 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin. Pak přikryté, podlité trochou vody, pečeme doměkka, odkryté chviličku na barvu.

  2. K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo, jak to dělám já, výpek slít a zahustit smetanou a podávat s knedlíkem.

Poznámka

Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.

Foto přidávám- zatím jen naložené maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 021 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Béřovický králík

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    luciehutt: Že jo? Tohle nám taky strašně chutná :-)

    Odpovědět

  • luciehutt luciehutt

    Králík výborný. Zařazujeme do rodinných receptů.. k němu Karlovarský knedlík, to byla bašta <3. Jen jsme ho zbaštili tak rychle, že se nestihl vycvaknout :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Vilma Miková : Samozřejmě, beru:-8. Každému nemusí chutnat. U nás je tento králík TOP ;-)

    Odpovědět

  • Vilma Miková Vilma Miková (neregistrovaný)

    No tak jsem vyzkoušela zaplať bůch jen na dvo králičích stehnech a nejsem z toho nijak urvaná . Znam lepší recepty

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Zdeněk: Jojo, ten je. Moje nejoblíbenější úprava králíka. Moc děkuji :-8

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Paní jano, moc dík a recept po skoro stejnejch úpravách králika parádni změna,moc dobrej.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    JARKA - : proč ty slzy? :-D

    Odpovědět

  • JARKA - JARKA - (neregistrovaný)

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Tereza Blazkova:

    mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický :-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    A já se taky přidávám. Měli jsme po dlouhé době králíka tak jsem dlouho vybírala recept a tenhle to vyhrál. Je to neskutečná dobrota. Jinak už nedělám. Díky ;-);-);-):-K:-K

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Jani :-K, děkuji za výborný recept na králíka. Moc jsme si s manželem pochutnali :yes:. Přidávám Ti bodíka a fotečku ;-).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jirholu: Děkuji, to mne moc těší :-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Dnes jsem dělala z kuřecích čtvrtek - jako přílohu jsme měli rýži. Na zítra jsem z výpeku udělala omáčku a houskový knedlík. Obojí je opravdu výborné :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Už jsem dělala podruhé kuře:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    sonypolicka: Moc děkuji! Taky máme moc rádi :-)

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo