Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety jsou u nás jedním z nejoblíbenějších mořských plodů. Tyto malé mořské lahůdky nabízejí skvělou chuť a jsou sytou surovinou, což z nich činí oblíbenou volbu milovníků plodů moře. Ale jak správně krevety oloupat?

Loupat krevety může být na první pohled náročné, ale s trochou cviku to půjde snadno. Při výběru krevet je důležité dbát na jejich kvalitu a čerstvost. Správně oloupané krevety vám umožní si plně užít jejich bohatou chuť i jemnou texturu. Zde je jednoduchý návod, jak správně loupat krevety:

  1. Nejdříve odtrhneme hlavičku krevety a poté končetiny.
  2. Krunýř sloupneme z každého článku krevety.
  3. K odstranění černého střeva použijte ostrý nožík nebo špičku nůžek a jemně rozřízněte hřbet krevety.
  4. Střívko odstraníme pinzetou nebo vidličkou a krevetu řádně propláchneme.

Mořská delikatesa plná chuti a výživy

Krevety jsou bohaté na bílkoviny, vitaminy, minerály a omega-3 mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a mozku, a přitom mají nízký obsah tuku. Zároveň se snadno a rychle připravují, takže se skvělé hodí na rychlé obědy nebo lehké večeře. Krevety mohou být připraveny různými způsoby od grilování, vaření i smažení a díky skvělé chuti mohou být součástí mnoha pokrmů, jako jsou těstoviny, saláty, omáčky, rizota aj. Pokud vás pokrm s krevetami láká, nahlédněte do našeho receptáře.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více