Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s jakoukoli zeleninou patří mezi oblíbené pokrmy, které jsou snadné na přípravu a dokonale zasytí celou rodinu. Pokud nejste fanoušky bezmasých jídel, můžete brambory s lilkem použít jako přílohu k masu.

Zapečené pokrmy z jednoho pekáče jsou velmi populární, takové obědy zaberou minimum času na přípravu a miluje je celá rodina. Zapečené brambory můžete obměnit přidáním různých druhů zeleniny a doplnit je vajíčky, sýry či smetanou.

Jak připravit zapečené brambory

Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty dokonale doplní smetana smíchaná s kořením a také zlatavá vrstva sýru.

Na 4 porce brambor budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na 8 mm silná kolečka. Lilek osolte a nechte vypotit, vypocenou vodu poté osušte papírovým ubrouskem.
  2. Brambory dále povařte v osolené vodě 6–8 minut.
  3. Pekáček vymažte máslem a vyskládejte na jeho dno polovinu cibule. Dále začněte skládat brambory, rajčata a lilek, až do zaplnění pekáčku.
  4. Nyní smetanu osolte, opepřete a dochuťte libečkem, chilli, paprikou a kmínem. Přisypejte také polovinu sýru a vše důkladně promíchejte.
  5. Brambory zalijte smetanovou směsí a vložte je do trouby vyhřáté na 190–200 °C, pečte je po dobu 30–40 minut. Před koncem pečení posypejte brambory zbytkem sýru a dopečte dorůžova.

Inspirujte se snadným receptem na zapečené brambory s lilkem a rajčaty, který můžete připravit i za pomoci snadného videonávodu. Jednoduše a bez zdlouhavého vaření budete mít za chvíli hotový oběd pro celou rodinu. Napište nám do komentáře, jak vám chutnalo.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli