Jak připravit brambory zapečené s lilkem? Poslouží jako příloha i hlavní pokrm
Zapečené brambory s jakoukoli zeleninou patří mezi oblíbené pokrmy, které jsou snadné na přípravu a dokonale zasytí celou rodinu. Pokud nejste fanoušky bezmasých jídel, můžete brambory s lilkem použít jako přílohu k masu.
Zapečené pokrmy z jednoho pekáče jsou velmi populární, takové obědy zaberou minimum času na přípravu a miluje je celá rodina. Zapečené brambory můžete obměnit přidáním různých druhů zeleniny a doplnit je vajíčky, sýry či smetanou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zapečené brambory
Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty dokonale doplní smetana smíchaná s kořením a také zlatavá vrstva sýru.
Na 4 porce brambor budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na 8 mm silná kolečka. Lilek osolte a nechte vypotit, vypocenou vodu poté osušte papírovým ubrouskem.
- Brambory dále povařte v osolené vodě 6–8 minut.
- Pekáček vymažte máslem a vyskládejte na jeho dno polovinu cibule. Dále začněte skládat brambory, rajčata a lilek, až do zaplnění pekáčku.
- Nyní smetanu osolte, opepřete a dochuťte libečkem, chilli, paprikou a kmínem. Přisypejte také polovinu sýru a vše důkladně promíchejte.
- Brambory zalijte smetanovou směsí a vložte je do trouby vyhřáté na 190–200 °C, pečte je po dobu 30–40 minut. Před koncem pečení posypejte brambory zbytkem sýru a dopečte dorůžova.
Inspirujte se snadným receptem na zapečené brambory s lilkem a rajčaty, který můžete připravit i za pomoci snadného videonávodu. Jednoduše a bez zdlouhavého vaření budete mít za chvíli hotový oběd pro celou rodinu. Napište nám do komentáře, jak vám chutnalo.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře