Jak připravit karamelizovanou cibulku? Video ukáže originální přílohu z obyčejné cibule
Karamelizovaná cibulka je jedna z jednoduchých, ale ohromujících příloh, které mohou zvýraznit chuť jakéhokoli jídla. Z obyčejné cibule vznikne originální doplněk s jemnou karamelovou chutí, který stojí za tu chvilku práce v kuchyni.
Příprava karamelizované cibulky začíná správným výběrem cibule. Nejvhodnější jsou sladší odrůdy, jako např. červená cibule nebo šalotka. Samotná příprava je opravdu jednoduchá a cibulka může být skvělou alternativou k běžným omáčkám, neboť jídlům dodá originální chuť.
- Oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na větší kusy.
- Rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na pánvi.
- Cibuli osmahneme dosklovita.
- Přidáme 1 lžíci krupicového cukru a necháme zkaramelizovat.
- Vše lehce osolíme a přidáme lžíci balzamikového octa, který necháme odpařit.
Mohlo by vás zajímat
Kam s karamelizovanou cibulkou
Cibule v karamelovém kabátku může být vynikající přísadou do sendvičů a burgerů nebo tortill, kterým dodává výraznou chuťovou rovnováhu. Je také skvělým doplňkem k sýrům, grilovanému masu nebo k obyčejné zelenině. Oživí jednoduchý oběd a potěší při společné večeři. Když vám chutnají pálivé pokrmy, můžete do cibulky přidat chilli papričky a vytvořit pikantní variantu. A pokud máte tento styl rádi, nemusíte zůstat jen u cibule.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 50 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 14 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování masa a ryb: Jak grilovat velké kusy i jednotlivé porce
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře