Jak připravit kuřecí řízky v těstíčku? Vyměňte klasický trojobal za sýrové těstíčko
Smažené řízky patří mezi poklady české kuchyně a málokdo jim odolá. Nejčastěji se řízky obalují v trojobalu, avšak pokud toužíte po změně, tak rozhodně vyzkoušejte kuřecí maso obalené v sýrovém těstíčku.
Většina z nás nedá dopustit na smažený řízek v klasickém trojobalu, avšak i těstíčko je báječné a jednoduché. Lze je dochutit česnekem, pikantním kořením nebo také nasekanými bylinkami. Do těstíčka můžete zpracovat i zeleninu, jako je nastrouhaná cuketa či květák.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kuřecí řízky v těstíčku
- Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, poté naklepejte a osolte.
- Na přípravu těstíčka rozkvedlejte v míse vejce s mlékem a moukou. Dále do těstíčka přidejte nastrouhaný sýr, nasekanou pažitku a na nudličky nakrájený šunkový salám. Těstíčko podle chuti osolte.
- Hustotu těstíčka můžete upravit podle potřeby přidáním mléka nebo naopak přisypáním menšího množství mouky.
- Plátky kuřecího masa vkládejte postupně do těstíčka a důkladně je obalte, aby těstíčko bylo po obou stranách.
- Řízky vložte do rozpáleného oleje a usmažte dozlatova z obou stran.
- Podávat je můžete s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Smažený řízek nesmí chybět na slavnostním stole, ale často nás zachrání také při chystání víkendového oběda, když si lámeme hlavu, co uvařit. Příjemnou změnou jsou i řízky v lahodném těstíčku, které jsou nadýchané a usmažené s křupavou krustou.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře