Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené řízky patří mezi poklady české kuchyně a málokdo jim odolá. Nejčastěji se řízky obalují v trojobalu, avšak pokud toužíte po změně, tak rozhodně vyzkoušejte kuřecí maso obalené v sýrovém těstíčku.

Většina z nás nedá dopustit na smažený řízek v klasickém trojobalu, avšak i těstíčko je báječné a jednoduché. Lze je dochutit česnekem, pikantním kořením nebo také nasekanými bylinkami. Do těstíčka můžete zpracovat i zeleninu, jako je nastrouhaná cuketa či květák.

Jak připravit kuřecí řízky v těstíčku

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku si zamilujete pro jejich křupavost a především bleskovou přípravu.
Na 4 porce řízků budete potřebovat tyto suroviny, dále na těstíčko 
  1. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, poté naklepejte a osolte.
  2. Na přípravu těstíčka rozkvedlejte v míse vejce s mlékem a moukou. Dále do těstíčka přidejte nastrouhaný sýr, nasekanou pažitku a na nudličky nakrájený šunkový salám. Těstíčko podle chuti osolte.
  3. Hustotu těstíčka můžete upravit podle potřeby přidáním mléka nebo naopak přisypáním menšího množství mouky.
  4. Plátky kuřecího masa vkládejte postupně do těstíčka a důkladně je obalte, aby těstíčko bylo po obou stranách.
  5. Řízky vložte do rozpáleného oleje a usmažte dozlatova z obou stran.
  6. Podávat je můžete s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Smažený řízek nesmí chybět na slavnostním stole, ale často nás zachrání také při chystání víkendového oběda, když si lámeme hlavu, co uvařit. Příjemnou změnou jsou i řízky v lahodném těstíčku, které jsou nadýchané a usmažené s křupavou krustou.

Přejeme dobrou chuť.

 
 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli