Jak připravit výborné lasagne? Tradiční italskou pochoutku si zamilujete
Lasagne patří mezi tradiční italské recepty, které jsou oblíbené po celém světě. Jedná se o široké těstovinové pláty prokládané boloňskou omáčkou s mletým masem střídavě s jemným bešamelem. Vyzkoušejte je s námi.
Italské lasagne se plní boloňskou omáčkou, nejčastěji s mletým hovězím či vepřovým masem. V ostatních variacích se může přidat také ricotta či mozzarella a různé druhy zeleniny, jako například špenát, cuketa, případně také houby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno připravit lasagne
Výborné lasagne jsou jednoduché na přípravu a přijdou vhod k víkendovému obědu. Tuto pochoutku milují především děti.
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek.
- Poté přidejte mleté maso a za stálého míchání ho nechte zatáhnout. Maso osolte, okořeňte a přidejte kečup. Koření použijte dostatečně, abyste dosáhli výrazné chuti.
- Jakmile bude maso zatažené, přidejte rajčata z plechovky a krátce povařte.
- Na bešamel nyní rozpusťte máslo, zasypte hladkou moukou a udělejte jíšku. Po osmahnutí přilijte za stálého míchání mléko a vařte do zhoustnutí (konzistence jako pudink). Bešamel okořeňte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- Zapékací mísu vyložte pečicím papírem. Mezitím nastrouhejte tvrdý sýr najemno.
- Do zapékací mísy začněte vrstvit lasagne. Položte vrstvu lasagní, na ně navrstvěte část masové směsi a vrstvu bešamelu. Přidejte znovu lasagne i masovou směs a postup opakujte do spotřebování surovin.
- Poslední vrstvou by měla být masová směs s bešamelem, kterou posypete strouhaným sýrem. Lasagne pečte v troubě při 180 °C přibližně 45 minut.
Lasagne vás uchvátí na talíři efektním střídáním barev i svou lahodnou chutí. Pojďte si připravit lasagne podle snadného videonávodu, které zvládne i začátečník v kuchyni. Můžete si také vyzkoušet zrychlenou přípravu lasagní na pánvi.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře