Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne patří mezi tradiční italské recepty, které jsou oblíbené po celém světě. Jedná se o široké těstovinové pláty prokládané boloňskou omáčkou s mletým masem střídavě s jemným bešamelem. Vyzkoušejte je s námi.

Italské lasagne se plní boloňskou omáčkou, nejčastěji s mletým hovězím či vepřovým masem. V ostatních variacích se může přidat také ricotta či mozzarella a různé druhy zeleniny, jako například špenát, cuketa, případně také houby.

Jak snadno připravit lasagne

Výborné lasagne jsou jednoduché na přípravu a přijdou vhod k víkendovému obědu. Tuto pochoutku milují především děti.

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek.
  2. Poté přidejte mleté maso a za stálého míchání ho nechte zatáhnout. Maso osolte, okořeňte a přidejte kečup. Koření použijte dostatečně, abyste dosáhli výrazné chuti.
  3. Jakmile bude maso zatažené, přidejte rajčata z plechovky a krátce povařte.
  4. Na bešamel nyní rozpusťte máslo, zasypte hladkou moukou a udělejte jíšku. Po osmahnutí přilijte za stálého míchání mléko a vařte do zhoustnutí (konzistence jako pudink). Bešamel okořeňte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  5. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem. Mezitím nastrouhejte tvrdý sýr najemno.
  6. Do zapékací mísy začněte vrstvit lasagne. Položte vrstvu lasagní, na ně navrstvěte část masové směsi a vrstvu bešamelu. Přidejte znovu lasagne i masovou směs a postup opakujte do spotřebování surovin.
  7. Poslední vrstvou by měla být masová směs s bešamelem, kterou posypete strouhaným sýrem. Lasagne pečte v troubě při 180 °C přibližně 45 minut.

Lasagne vás uchvátí na talíři efektním střídáním barev i svou lahodnou chutí. Pojďte si připravit lasagne podle snadného videonávodu, které zvládne i začátečník v kuchyni. Můžete si také vyzkoušet zrychlenou přípravu lasagní na pánvi.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli