Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánky jsou báječné jak k snídani, tak i k výživné svačině. Nabízejí nekonečné možnosti kombinací chutí. Mezi nejoblíbenější základ pomazánek jednoznačně patří lučina, kterou zvládnete hravě připravit i doma.

Lučinu můžete jinými slovy nazvat i smetanovým sýrem, který chutná báječně jak v různých pomazánkách jako základ, tak i samostatně namazaná na pečivu. Lučinu lze také různě dochucovat, například pažitkou, cibulkou či česnekem.

Jak připravit domácí lučinu 

Lučinu dělanou doma můžete využít na slaný i sladký způsob s ovocem, báječně také zjemní různé omáčky. Na přibližně 500 g lučiny budete potřebovat

  1. Nejprve v míse smíchejte jogurt, smetanu, špetku soli a důkladně všechno promíchejte dohromady.
  2. Nyní uložte cedník na dostatečně velkou misku, do které budou odkapávat syrovátka. Do cedníku vložte plátýnko a přelijte na něj jogurtovou směs.
  3. Takto připravenou misku s jogurtovou směsí uložte na 24 hodin do lednice.
  4. Po uplynutí doby vyjměte hotovou lučinu z plátýnka, vložte ji do uzavíratelné krabičky a uchovávejte v lednici.

Tip: Vykapanou syrovátku můžete nadále používat - například do polévky.

Pusťte se do přípravy lahodné domácí lučiny podle snadného videoreceptu, který vás přípravou provede krok za krokem. Snadno tak budete mít po ruce lahodnou pomazánku na chléb, která je navíc plná prospěšných látek. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře