Domácí jednoduchá lučina

Suroviny 4- 5 porcí

1 bílý jogurt (Holandský 500 g, cena 13,- Kč, Kaufland)
1 zakysaná smetana
sůl
bylinky, které máte rádi

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší mísy dáme cedník a do něj plátýnko, utěrku (co dobře saje) a do plátýnka dáme jogurt a zakysanku. Trošku promícháme. Zabalíme, zatočíme, jako když něco pasírujeme přes plátno a dáme do lednice na 24 hod. Stále necháváme na cedníku.

  2. Po této době vyndáme z lednice a ještě trošku vymačkáme přes to plátýnko. Utvoří se větší hrudka, a v misce zůstane syrovátka, která je moc zdravá. Já ji vždy vypiji.

  3. Poté už záleží na vašich chuťových buňkách, co máte rádi. Bylinky, zelenina, sterilované žampiony, tuňák. Je výborná i tak, samotná, bez ničeho, přírodní. Jen je třeba malinko dosolit, eventuálně opepřit.

Poznámka od kuchařky

Lučina vyjde levně a navíc víte, co jste do ní dali. Má lahodnou, krémovou chuť a konzistenci.

Komentáře k receptu Domácí jednoduchá lučina

  • Buchyna Buchyna(autorka receptu)

    medanek: máte ho krásný, jen se zbýhají sliny:yes:<3

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Buchyna: My už jsme byli/y poděleni/poděleny dříve, a to nejednou. ;-) Kromě toho se u mnoha z těch takzvaně domácích lučin uvádí, že víte, co v ní máte, což je tak trochu nesmysl. Víte to ve stejné míře, jako když si koupíte rovnou lučinu.
    Krávu totiž nedojíte a jogurt nevyrábíte, takže stejně nevíte, co Vám do něj dali. Jinak nic proti jogurtu Hollandia, ráda z něj napřiklad peču ovocné koláče.

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simono, já jsem ho začala dělat nedávno a protože je velmi chutný a jenoduchý, ráda jsem se podělila s ostatními. Nevidím na tom nic špatného:-(

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna(autorka receptu)

    medanek: děkuji:-K

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Také dělávám,:yes::yes::-K Dovolila jsem si přidat foto:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No to je opravdu po 8letech objev:-O;-);-);-);-);-);-)ten recept je tu už od roku 2012;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Buchyna Buchyna(autorka receptu)

    MamlajdaD: Děkuji, ráda vyzkouším. Každá rada je dobrá.:-*

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Buchyna: Dobrý recept, :yes: dělám úplně stejně, někdy přidám i půlku tvarohu. Ten rozšlehám šlehačem i se zakysankou do jogurtu, je to pak ještě chuťově podobnější Lučině. Někdy to třeba můžeš vyzkoušet. ;-)

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna(autorka receptu)

    Eja57: zdravím, ta cena 13,- Kč je, když jsou akce. Ta Holandia je opravdu moc dobrý jogurt. Mějte se:-*

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dajda: :-D no, u půl kila jogurtu z Kaufu za 13 kč bych si úplně jistá nebyla...ale pokud je na konci to na fotce tak evidentně ok....dělám labneh jen z jogurtu a je to dobrý test....jestli je to opravdu jogurt....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    A Vy víte, co Vám v mlékárně dali do jogurtu a zakysané smetany? :-O

    Odpovědět