Jak uvařit levandulový sirup? Připravte si skvělé osvěžení pouze ze tří surovin
Levandule je oblíbenou bylinkou především pro svoje omamné aroma, které má pro tělo i mysl zklidňující účinky. Levandulový sirup je velkým lákadlem pro svou jemně fialovou barvu, hodí se k přípravě limonád nebo na ochucení čaje.
Levanduli nepoužíváme pouze do vonných sáčků a k péči o pleť, velké využití má především v kuchyni. Levandulový čaj je vyhledávaný pro zklidňující účinky, květy levandule ozdobí každý dezert a ze sirupu vyrobíte osvěžující limonádu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit levandulový sirup
Z levandulového sirupu vyrobíte snadno osvěžující limonádu, sirupem můžete pokapat lívance či palačinky nebo ho přidat do ovesné kaše.
- Na přípravu 1 litru sirupu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nasbíranou levanduli nejprve lehce omyjte a i se stonky mírně nalámejte.
- Z vody a cukru svařte sirup a poté jím levanduli zalijte. Takto zalitou levanduli nechte louhovat při pokojové teplotě 24 hodin.
- Na druhý den nálev sceďte a několik minut převařte.
- Sirup nechte vychladnout a rozlijte ho do čistých připravených sklenic se šroubovacím víčkem. Levandulový sirup udržujte v lednici.
Připravit lahodný a voňavý sirup není vůbec složité, nápomocný vám může být i úvodní videorecept. Kromě sirupu z levandule můžete vyrobit ještě mátový či meduňkový nebo také bezinkový sirup, který má též skvělé léčivé účinky.
Komentáře