Jak připravit nakládané okurky? Vyzkoušejte si nakládačky podle osvědčeného receptu
Nakládané kyselé okurky jsou tradiční pochoutka, která se skvěle hodí k pečenému masu, šunkoflekům či k uzenému s bramborovou kaší. Sladko-kyselý nálev je plný koření a předá svou jedinečnou chuť i sterilovaným okurkám.
Nakládané okurky jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Receptů na nakládačky je mnoho a každá rodina má zajisté i ten svůj, který si střeží jako poklad. K nakládání vybírejte především mladé okurky, které po zavaření zůstanou krásně křupavé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit nakládané okurky
Recept na znojemské okurky je tak snadný, že se ho nemusí bát ani úplní začátečníci. Jednoduše tak získáte zásobu zavařenin do své spižírny. Z jedné dávky nálevu zalijete přibližně 18–20 sklenic o objemu 0,7 litru.
Na přípravu základní dávky nakládaček budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve všechny suroviny na nálev svařte a poté nálev nechte vychladnout.
- Omyté okurky rovnejte do zavařovacích sklenic, které budete prokládat koprem, na kolečka nakrájenou mrkví a cibulí.
- Poté všechny sklenice zalijte vychladlým nálevem.
- Nyní pečlivě otřete do sucha všechny okraje sklenic a pevně zavíčkujte.
- Sklenice s okurkami sterilujte 8 minut při 80 °C. Pečlivě hlídejte čas, aby nebyly okurky příliš měkké.
- Po zavaření můžete na pár minut otočit sklenice dnem vzhůru.
Zavařování okurek není vůbec složité a pokud s postupem zatím nemáte zkušenost, tento rychlý videonávod vás provede přípravou krok za krokem. Stejný nálev můžete využít také k zavařování paprik, kozích rohů či nakrájených hříbků.
Přejeme pěknou okurkovou sezonu.
Komentáře