Máte mnoho přerostlých okurek? Připravte si z nich oblíbené kvašáky, americké okurky nebo lahodný salát
Křupavé nakládané okurky jsou oblíbenou pochoutkou v mnoha rodinách. Recept na nálev se často dědí z generace na generaci. Jak ale zpracovat okurky přerostlé, které se už k zaváření do sklenic nehodí? Poradíme vám recepty ověřené našimi čtenáři.
Okurky nakládačky a jejich zavařování patří k létu stejně jako třešňová bublanina. Je to jedna z mála věcí, která se v mnoha rodinách stále udržuje a u zavařování okurek se vždy sejde část rodiny, aby vše bylo rychleji hotovo. Často při přebírání okurek narazíme na větší kusy, které se již do sklenic nehodí. Pokud se jich u vás sejde větší množství, určitě nezoufejte, i tyhle přerostlé kousky se hodí k následnému zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kvašáky jsou oblíbenou pochoutkou léta
Pokud se chystáte zpracovat přerostlé nakládačky, je vždy nutné zkontrolovat, aby nebyly hořké, nažloutlé nebo povadlé. Takové kusy raději vyhoďte. Pokud však máte křupavé okurky, které stále vypadají čerstvě, vyzkoušejte z nich letní pochoutku - kvašáky. Ty vznikají díky mléčnému kvašení během několika dnů. Na přípravu vám postačí pouze sůl, voda a kopr. Kromě toho, že výborně chutnají, jsou i zdraví prospěšné.
Naložte je na menší kousky
Salát z přerostlých okurek
Kvašáky nebo sterilizované okurkové řezy zná jako zpracování přerostlých okurek skoro každý. Vyzkoušejte ale letos novinku, a připravte si okurkový salát, který vám vydrží až do Silvestra. Příprava salátu je velmi jednoduchá a okurky si v něm zachovají svou křupavost až do doby, než je všechny sníte. Potřebovat budete pouze ocet, cukr, cibuli, Deko a pár hodin, aby se vám salát krásně rozležel. Uchovává se ve sklenicích ve sklepě nebo v lednici, a to bez zavařování. Připravit si můžete také klasický okurkový salát, se základní zálivkou z cukru, octu a vody. Pouze je nutné přerostlé okurky oloupat a velká semínka vydlabat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Přečtěte si Zobrazit více
Zavařit okurky lze snadno. Máme pro vás rady, podle kterých zvládne zavařovat i začátečník
V troubě snadno zavaříme větší množství sklenic i bez zavařovacího hrnce. Poradíme, jak na to
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře