Jak skladovat perníčky, aby nezvlhly? Poradíme, která nádoba bude nejlepší
Perníčky patří mezi nejstarší druhy cukroví, které si zamilovali jak dospělí, tak i děti. Sladké perníčky voní báječně směsí koření a často se využívaly také jako ozdoba na stromeček či výslužka na koledu.
Perníčky se začínají péct začátkem adventu, aby měly dostatek času k rozležení a změknutí. Jejich povrch se nejčastěji zdobí bílkovou polevou nebo čokoládou, případně můžete vytvořit pomocí kakaa smíchaného s vodou popraskaný efekt.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladovat perníčky
Poradíme, jak skladovat toto cukroví, aby bylo stále chuťově báječné:
- Perníčky skladujte v uzavřené papírové krabici či v plechových dózách, nádobku vyložte ubrouskem a uložte perníčky ideálně na chladné a suché místo.
- Na tvrdé perníčky platí jednoduchý trik, stačí k nim přidat rozkrojené jablko, které dodá perníčkům potřebnou vláčnost. Avšak nenechávejte jablko mezi perníčky příliš dlouho, aby nedošlo k nadměrnému vlhnutí nebo dokonce zplesnivění.
- Abyste zabránili přílišnému vlhnutí, neskladujte perníčky v lednici.
Stále přemýšlíte, jaký recept zvolit na perníčky? Vyzkoušejte tento recept podle snadného videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem. Perníčky zůstanou ihned po upečení měkké a zaručeně za ně sklidíte pochvalu.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře