Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky patří mezi nejstarší druhy cukroví, které si zamilovali jak dospělí, tak i děti. Sladké perníčky voní báječně směsí koření a často se využívaly také jako ozdoba na stromeček či výslužka na koledu.

Perníčky se začínají péct začátkem adventu, aby měly dostatek času k rozležení a změknutí. Jejich povrch se nejčastěji zdobí bílkovou polevou nebo čokoládou, případně můžete vytvořit pomocí kakaa smíchaného s vodou popraskaný efekt.

Jak skladovat perníčky

Poradíme, jak skladovat toto cukroví, aby bylo stále chuťově báječné:

  • Perníčky skladujte v uzavřené papírové krabici či v plechových dózách, nádobku vyložte ubrouskem a uložte perníčky ideálně na chladné a suché místo.
  • Na tvrdé perníčky platí jednoduchý trik, stačí k nim přidat rozkrojené jablko, které dodá perníčkům potřebnou vláčnost. Avšak nenechávejte jablko mezi perníčky příliš dlouho, aby nedošlo k nadměrnému vlhnutí nebo dokonce zplesnivění.
  • Abyste zabránili přílišnému vlhnutí, neskladujte perníčky v lednici.

Stále přemýšlíte, jaký recept zvolit na perníčky? Vyzkoušejte tento recept podle snadného videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem. Perníčky zůstanou ihned po upečení měkké a zaručeně za ně sklidíte pochvalu.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli