Jak uchovat kapra bez ztráty křupavosti? Zabraňte zvlhnutí a vsaďte na správný ohřev
Kapra na štědrovečerní večeři nikdy nesmažíme málo - co kdyby náhodou chybělo. Jenže další den už ho nechce nikdo jíst, protože trojobal na něm je nedobře navlhlý a nesprávným ohřevem se to jen zhorší. Jak tomu předejít?
Nesprávně uložený smažený kapr není dobrý, to víme všichni. Jeho správným skladováním do dalšího ohřevu však lze zajistit jeho opětovně dokonalou křupavost namísto mokrého a odlupujícího se trojobalu. Poradíme vám, jak tomu předejít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat kapra bez ztráty křupavosti
Stačí dodržet správné uložení a následně vhodný ohřev. Nic víc, nic míň. Díky těmto dvěma krokům už nikdy nebudete zoufat nad několika porcemi smaženého kapra, které odmítá vaše rodina jíst. Pochutnejte si na této skvělé rybě naplno i další den.
- Minimalizování vlhkosti je prvním zásadním krokem. Kapra po usmažení nechte okapat a vystydnout na mřížce, poté ho zabalte do papírových ubrousků a vložte do neprodyšné nádoby - ubrousky natáhnou případnou vlhkost. Takto zabaleného kapra následně uložte do lednice a zkonzumujte co nejdříve.
- Druhým krokem ke křupavému kaprovi je jeho správný ohřev. Rovnou vás varujeme - pokud toužíte po chutném kaprovi, zapomeňte na mikrovlnnou troubu! Ideální volbou je trouba (předehřátá) či horkovzdušná fritéza, které nastavte na 180–200 °C a ohřívejte, dokud nebude kapr na dotyk křupavý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pozor, smaženého kapra snězte do 2–3 dnů, poté již velmi rychle ztrácí na chuti a můžete si jeho konzumací přivodit zdravotní potíže. Nyní se už nemusíte obávat smažení většího množství ryb v trojobalu. Inspirovat se můžete například ve videoreceptu na dokonale křupavého kapra. Přejeme vám krásné a poklidné svátky.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře