Kroupový kuba z hájovny na „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 40 min 10 porcí Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

1 hrnek ječné kroupy
1 hrnek sušené houby
1 ks malá cibule
4 stroužky česneku
Sádlo
Kmín
Majoránka
Sůl
Pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby a kroupy nechám 2 hodiny namočit ve vlažné vodě. Kroupy poté vařím v mírně osolené vodě do poloměka.

  2. Na sádle osmažím na drobno nakrájenou cibuli dozlatova.

  3. Na cibuli vsypu vymačkané houby, přidám drcený kmín a osolím. Chvíli podusím a poté v míchám uvařené kroupy, drcený česnek, majoránku a dochutím solí a pepřem.

  4. Vše na mačkám do zapékací misky nebo pekáčku, pomastím sádlem a nechám v troubě zapéct. Podávám teplé s kyselou okurkou nebo s nakládanou zeleninou a tmavým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kroupový kuba z hájovny na „Šlajfu“

  • Andrea Finkousová Andrea Finkousová(neregistrovaný)

    10 porcí a jeden hrnek krup? Není to špatně?
    :-//

    Odpovědět

Tématické fráze: vánoční kroupovy kuba kroupový kuba s houbami recept na kroupového kubu cerny kroupovy kuba kropový kuba krupkovy kuba krouovy kuba vánoční kuba 10 porci kroubovy kubát krupový kuba koupový kuba inspirace z hájovny recept z kroup recepty z kroup jak uvařit kroupového kubu kroupový kuba,recept kroupový kuba se zeleninou kroupovy ku a příprava kroupového kuby kuba kropový