

Kroupový kuba z hájovny na „Šlajfu“
Suroviny 10 porcí
- 1 hrnek ječné kroupy
- 1 hrnek sušené houby
- 1 ks malá cibule
- 4 stroužky česneku
- Sádlo
- Kmín
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy receptu
Houby a kroupy nechám 2 hodiny namočit ve vlažné vodě. Kroupy poté vařím v mírně osolené vodě do poloměka.
Na sádle osmažím na drobno nakrájenou cibuli dozlatova.
Na cibuli vsypu vymačkané houby, přidám drcený kmín a osolím. Chvíli podusím a poté v míchám uvařené kroupy, drcený česnek, majoránku a dochutím solí a pepřem.
Vše na mačkám do zapékací misky nebo pekáčku, pomastím sádlem a nechám v troubě zapéct. Podávám teplé s kyselou okurkou nebo s nakládanou zeleninou a tmavým pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kroupový kuba z hájovny na „Šlajfu“
-
10 porcí a jeden hrnek krup? Není to špatně?