Jak upéct jablečný dřevěnický štrúdl? Zamilujete si ho hned na první ochutnání
Jablečný závin neboli také štrúdl dokáže během pečení provonět celý domov skořicí a vykouzlí příjemnou atmosféru. Receptů na tento jednoduchý moučník najdete nespočet a na každém si zaručeně pochutnáte.
Jablečný štrúdl vám přijde vhod kdykoli, když dostanete chuť na sladkou tečku ke kávě nebo vás překvapí nečekaná návštěva. Závin je naplněný strouhanými jablky, která můžete obohatit o kousky vlašských ořechů nebo přidat rozinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct jablečný štrúdl
Dřevěnický štrúdl se připravuje ze šlehačkového těsta, které je křehké a jemné. Nejlépe chutná ještě zatepla, ve spojení s vanilkovou zmrzlinou.
Na přípravu štrúdlu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nechte máslo mírně změknout, aby se těsto dobře zpracovávalo.
- Nyní nasypte do mísy mouku, dále přidejte žloutek, máslo a také smetanu ke šlehání. Všechny suroviny důkladně zpracujte na hladké těsto a nechte chvíli odpočinout.
- Mezitím oloupejte jablka, která zbavíte jádřinců, a poté je nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Z těsta vyválejte plát, který uprostřed pokryjete nastrouhanými jablky a posypete cukrem a skořicí, pak těsto přeložte a stočte.
- Štrúdl přendejte na plech s pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut do zrůžovění.
- Nakrájený štrúdl podávejte ještě teplý, nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Pojďte si připravit lahodný jablečný štrúdl, který není na přípravu nijak složitý, a proto jej s pomocí videonávodu zvládnou i začátečníci v kuchyni. Pokud nejste zrovna příznivci sladkých štrúdlů, můžete využít různé variace slaných závinů.
Komentáře