Divoké hovězí s celerem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 80 minut (podle masa) 6 porcí Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

6 plátků hovězí roštěnky
2 větší cibule
6 stroužků česneku
1 velký celer
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 lžíce koření na divočinu
masox
hladká mouka
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, mírně posypeme hladkou moukou a na oleji hodně osmažíme, pak vyndáme.

  2. Cibuli si nakrájíme na proužky, dáme jí na olej od masa a necháme osmahnout do tmavě hněda.

  3. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopené až ho vrátíme a přidáme veškeré koření, masox a oškrabeme dno hrnce od mírně připáleného masa, dusíme.

  4. Nakrájíme celer na menší kostičky a když je maso poloměkké vysypeme ho do omáčky, přidáme česnek na plátky a dusíme dál až se celer téměř rozdusi. Celou dobu dušení přidáváme po vydušení vodu a kdochce omáčku hustší dá do jednoho přidání vody mouku.

Poznámka

Vlastně jsem dneska téměř spojila 2 recepty v jeden a můj manžel řekl, že tak vynikající hovězí jsem ještě neudělala a šel si přidat-to hovoří za vše!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Divoké hovězí s celerem

Tématické fráze: hovězí s celerem hovězí maso s celerem hovězí plátky s celerem dušené hovězí maso s celerem hovězí plátky na celeru hovezi na celeru hovezi maso s cesnekem a celerem celer a hovězí hovězí celer hovezi platky s celerem a mrkvi hovězí na divokou hovězí s mrkví a celerem hovězí závitek s řapíkatým celerem a mrkví hovězí maso s řapíkatým celerem hovězí závitky s řapíkatým celerem a mrkví hovězí závitky s řapíkatým celerem hovězí na divokém koření divoke hovezi platky pokrmy z duseneho hovezy masa hovězí přední s celerem

Zapomněl/a jsem heslo