

Divoké hovězí s celerem
Suroviny 6 porcí
- 6 plátků hovězí roštěnky
- 2 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 velký celer
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1 lžíce koření na divočinu
- masox
- hladká mouka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, mírně posypeme hladkou moukou a na oleji hodně osmažíme, pak vyndáme.
Cibuli si nakrájíme na proužky, dáme jí na olej od masa a necháme osmahnout do tmavě hněda.
Zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopené až ho vrátíme a přidáme veškeré koření, masox a oškrabeme dno hrnce od mírně připáleného masa, dusíme.
Nakrájíme celer na menší kostičky a když je maso poloměkké vysypeme ho do omáčky, přidáme česnek na plátky a dusíme dál až se celer téměř rozdusi. Celou dobu dušení přidáváme po vydušení vodu a kdochce omáčku hustší dá do jednoho přidání vody mouku.
Poznámka od kuchařky
Vlastně jsem dneska téměř spojila 2 recepty v jeden a můj manžel řekl, že tak vynikající hovězí jsem ještě neudělala a šel si přidat-to hovoří za vše!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Divoké hovězí s celerem
-
Daen:Daen, jsem ráda, že chutnalo
-
:Je to SUPER
-
Protože vím, že je to moc dobré a ikdyž to máš trošku jiné, dávám ti boda
-
děvčata díky a Majjdalenko, pak písni, jaký to mělo úspěch
-
musím říct, že je to výborné. Manžel si také přidává. Děkuji
-
jdu na to inspirovala jsi mne
a bodíka