Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl z tvarohového těsta

Chystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud doma máte tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z tvarohového těsta. Je to super obměna a nejspíš už se k listovému těstu nevrátíte.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba odležení těsta)

31. 10. 2009 14:17

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 098 kJ / 3 370 kcal
Bílkoviny69,73 g
Tuky182,02 g
Vláknina40,80 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy342,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

ivulinka ivulinka

28. 2. 2021 13:54

Romario: tohle těsto je vděčné:-8 Děkuji za fotku:-K

Romario

28. 2. 2021 08:39

Včerejší pečení, vzdy se povede a je výborný. :-):yes:

Valinka43

23. 4. 2017 12:11

casino: tak to teda nemám takovou zkušenost, já propracovávám hlavně proto, abych vychytala to, kolik je třeba přidat mouky, aby těsto bylo hladké a nebyl tam znát ten tvaroh, protože každý je jinak mokrý a přesné dávkování nemusí být dokonalé. Z tohoto těsta nedělám jen záviny, ale třeba do kulatého tvořítka s tuhou marmeládou takové mušličky, které potom obalím v moučkovém cukru

casino casino

23. 4. 2017 10:35

Valinka43: "... je však potřeba dobře vypracovat..."
Zajímavé...
Traduje se, že toto těsto není radno poctivě vypracovávat a zadělává se jen tak šup šup na rychlo, ba přímo stylem ŽAVES:-8 Je ověřeno, že pokud jsou v těstě ještě vidět kousíííčky tuku, tak těsto lépe "listuje" :-)
No, ale rád souhlasím s vaším NIKDY :-D

Valinka43

23. 4. 2017 08:58

toto těsto taky ráda dělám, je však potřeba dobře vypracovat , případně přidat mouku potom se netrhá (nechám chvíli pod mísou odpočinout) a NIKDY nebalím těsto dovnitř, pouze nahoře přeložím přes sebe...dělám 4 záviny na plech kratší, protože všechny "prdelky" jsou moje, ty mám nejradši...jablka strouhám na hrubším struhadle (dávám jich dost vysokou vrstvu) a podsypávám strouhankou...vrch propíchám vidličkou jak už tu někdo psal......jdu upéci

Dajda Dajda

2. 4. 2017 05:09

casino: To je naprostá pravda. Recept na toto těsto koluje už opravdu celá desetiletí a pracuje se s ním naprosto skvěle i bez vejce. Dá se vyválet úplně dotenka. :yes:

Kde se mohla stát chyba? Snad v moc vlhkém tvarohu?

casino casino

1. 4. 2017 18:30

Boba:
Promiňte, ale něco děláte blbě... :-)
Toto je desetiletími a desetitisíci kuchtíků ověřený, takřka univerzální, recept :yes:
Jen s mírnou nadsázkou lze napsat, že z těsta lze uplést i bič :-p a při troše štěstí s ním i zapráskat :-D
***
Z tohoto těsta bych štrúdl neroloval ale pouze zavinul...
No, někdo má třeba srazek rád, že 8-(

Boba

1. 4. 2017 12:33

Těsto vynikající, ale taky se mi trhalo, nebylo možné zabalit s větším množstvím jablek. Dnes jsem zkusila přidat jedno vejce a super, krásně se s ním pracovalo a netrhlo se ani trochu. Máme rádi ve štůdlu hodně jablek, tak jsem ráda, že jsem to vychytala:yes:

Dajda Dajda

15. 11. 2016 07:40

Alena: Já si myslím, že je to tím, že je v něm hodně jablek, nebo že jablka obsahují hodně šťávy. Já štrůdl před pečením probodám vidličkou. Šťáva sice při pečení někdy vyteče, ale těsto se netrhá.

Štrůdl dělávám sice z pivního těsta, ale v létě, když je hodně padaných jablek, tak používám právě toto těsto tvarohové. Jablka, nakrájená na větší kusy, ale dávám ve větším množství mezi dvě placky a prosypu je pudinkem, aby vázal šťávu. Je to velká lahoda, ale jí se opravdu lžičkou (a pokud možno ještě teplé!) .

Alena

13. 11. 2014 19:01

Dělám toto těsto léta podle maminky, je jednoznačně nejlepší. Poslední dobou se mi trhá. Nemáte někdo radu jak se tomu vyhnout? Někdy ho jíme s manželem skoro lžičkou :-p

ruzena

29. 8. 2014 10:07

těsto se dělalo dobře ale v troubě se mi potrhal nevim proc jinak dobry strudl :-)

senky senky

4. 11. 2013 08:18

ivulinka:Ivi, i to je možné:-D:-D já ráda na tenko:-*:-* ale ono to zase taková hrůza nebyla;-)

ivulinka ivulinka

3. 11. 2013 21:46

senky: Jani, děkuji za vyzkoušení, napadá mě, jestli se ti těsto netrhalo, protože jsi ho měla vyválené natenko?
Fotka je super:-K

senky senky

3. 11. 2013 19:48

Výborný štrůdlík:yes::yes: trošku se mi těsto trhalo - asi tvarohem - nebo rukama:-?:-), ale dopadlo to dobře;-) Poslední kousky si mlaďoch balí na koleje:-) Přidávám bodík a foto;-)

ivulinka ivulinka

2. 11. 2013 20:49

Bahula:super Evi:-K a díky:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: tvarohový štrůdl těsto na štrudl štrůdl recept tvarohove testo štrůdl tvarohový štrůdl s jablky těsto na štrůdl recept štrůdl tvarohový jablecny strudl z tvarohoveho testa testo na strudl s tvarohem štrůdl z tvarohu štrůdl s tvarohem závin z tvarohového těsta štrůdl těsto bezlepkový štrůdl tvarohový recept na tvarohovy štrudl těsta na štrůdl jak zabalit štrudl recept tvarohový štrůdl recept na těsto na strudl

Suroviny: mouka polohrubá, tuk, tvaroh měkký, sůl, jablko, strouhanka, perník strouhaný, skořice, cukr krystal, rozinky, oříšky, vejce, olej

TopRecepty.cz

Štrúdl z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvvy