Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na švestkový koláč by neměl chybět v žádné rodinné kuchařce a rozhodně patří mezi poklady kuchyně každé babičky. Křehké těsto chutná dokonale s mákem i tvarohem a povrch koláče zdobí mandlové lupínky.

Křehký koláč s ovocem zkrátka patří k letním měsícům, uspokojí chuť na sladké a chutná báječně k šálku voňavé kávy. Švestky skvěle doplňuje mák i tvaroh a dominantou je vždy lahodná drobenka. Inspirujte se mnohokrát vyzkoušeným receptem.

Jak upéct křehký koláč

Křehký koláč se švestkami, mákem a tvarohem je velmi oblíbený pro rychlou přípravu a dokonalou chuť.

Na přípravu drobenky budete potřebovat

  1. Nejdříve připravte náplně. Mletý mák smíchejte s cukrem i mlékem a přibližně 2 minuty jej povařte, poté nechte vychladnout.
  2. Tvaroh důkladně smíchejte se smetanou, cukrem a žloutky.
  3. Smícháním všech surovin, mimo mandlové lupínky, připravte ručně drobenku.
  4. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a na dno rozložte silnější vrstvu drobenky - přibližně 2/3 z celého množství.
  5. Dále na drobenku navrstvíte makovou náplň, na kterou uložíte půlky švestek. Na švestky rozložte po lžících tvarohovou náplň.
  6. Na závěr tvarohovou náplň posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky.
  7. Koláč vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 40 minut.

Pojďte si upéct křehký koláč s tvarohem a mákem podle úvodního videonávodu, který potěší jak rodinu, tak i přátele, chutnat bude třeba k odpolední kávě. Tento koláč vypadá skvostně i při slavnostních příležitostech. Napište nám do komentáře, jak se vám koláč povedl.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli