Jak upéct švestkový koláč? Ve spojení s mákem a tvarohem chutná fantasticky
Recept na švestkový koláč by neměl chybět v žádné rodinné kuchařce a rozhodně patří mezi poklady kuchyně každé babičky. Křehké těsto chutná dokonale s mákem i tvarohem a povrch koláče zdobí mandlové lupínky.
Křehký koláč s ovocem zkrátka patří k letním měsícům, uspokojí chuť na sladké a chutná báječně k šálku voňavé kávy. Švestky skvěle doplňuje mák i tvaroh a dominantou je vždy lahodná drobenka. Inspirujte se mnohokrát vyzkoušeným receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct křehký koláč
Křehký koláč se švestkami, mákem a tvarohem je velmi oblíbený pro rychlou přípravu a dokonalou chuť.
Na přípravu drobenky budete potřebovat
- Nejdříve připravte náplně. Mletý mák smíchejte s cukrem i mlékem a přibližně 2 minuty jej povařte, poté nechte vychladnout.
- Tvaroh důkladně smíchejte se smetanou, cukrem a žloutky.
- Smícháním všech surovin, mimo mandlové lupínky, připravte ručně drobenku.
- Dortovou formu vyložte pečicím papírem a na dno rozložte silnější vrstvu drobenky - přibližně 2/3 z celého množství.
- Dále na drobenku navrstvíte makovou náplň, na kterou uložíte půlky švestek. Na švestky rozložte po lžících tvarohovou náplň.
- Na závěr tvarohovou náplň posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky.
- Koláč vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 40 minut.
Pojďte si upéct křehký koláč s tvarohem a mákem podle úvodního videonávodu, který potěší jak rodinu, tak i přátele, chutnat bude třeba k odpolední kávě. Tento koláč vypadá skvostně i při slavnostních příležitostech. Napište nám do komentáře, jak se vám koláč povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře