Jak uvařit dýňovou polévku? Hustou a sytě oranžovou dobrotu si každý zamiluje
Začátek podzimních měsíců poznáme s jistotou podle zahrádek, ve kterých se začínají objevovat sytě oranžové dýně. Tuto lahodnou surovinu můžete připravit na mnoho způsobů a jedním z nejoblíbenějších je hřejivá polévka.
Zpracování dýně získává větší a větší oblibu a právě na podzim se kromě listí zbarví do oranžové také váš jídelníček. Díky její skvělé chuti můžete dýni kromě zpracování do slaných pokrmů využívat i nasladko do různých moučníků či kompotů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dýňovou polévku
Dýňová polévka je velmi jednoduchá na přípravu a příjemně zahřeje během chladných podzimních dní.
Na 4 porce polévky budete potřebovat tyto suroviny:
- Dýni nejprve oloupejte (v případě hokkaida loupat slupku nemusíte) a část se semínky vydlabejte. Poté dýni nakrájejte na kostičky.
- Kostičky dýně vložte do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a uvařte doměkka. Podle chuti můžete přidat sůl a muškátový květ.
- Po uvaření dýni rozmixujte dohladka a nechte ještě chvíli probublávat.
- Nakonec polévku zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou. Dále přilijte smetanu, ochuťte zbylým kořením podle chuti a provařujte asi 20 minut. Konzistenci můžete upravit naředěním pomocí vývaru.
Pojďte si připravit báječnou dýňovou polévku podle rychlého videonávodu (v úvodu článku), který vám poradí, jak postupovat krok za krokem. Polévku při podávání ozdobte trochou zakysané smetany a opraženými dýňovými semínky.
Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám polévka povedla.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře