Pohanka se žampiony a zeleninou

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 40min 2-3 porce Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

250 g žampionů
150 g pohanky
asi 10 cm kousek pórku
olej
sůl
Zelenina:
1 větší rajče
1/2 červené papriky
100 g kukuřice
1/2 salátové okurky
1 lžíce olivového oleje
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na plátky narezané šampiňóny a 10 minut podusíme.

  2. Pridáme pohánku, zalejeme vriacou vodou a privedieme opäť k varu. Akonáhle začne vrieť, odstavíme, zakryjeme a zabalíme do perín (deky a pod). Necháme pohánku dôjsť cca 20 minút.

  3. Medzitým všetku zeleninu narežeme na malé kocky, osolíme a premiešame s olejom.

  4. Pohánku naporciujeme na taniere, obložíme zeleninou, posypeme sekanou pažitkou a ihneď podávame.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka se žampiony a zeleninou

  • popoluska340 popoluska340

    tejaja dakujem za odpoved,hned rano pred smenou si idem urobit ryzoto z nej.Ja ju bezne davam do zeleninovej polievky,nakolko som bezlepkacka,tak pouzivam aj pohankovu muku bezne.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    popoluska340: nelúpanú pohánku by si zjedla ťažko, má tvrdú tobolku. Tá "biela" je lúpaná mechanicky, tá tmavá termicky. Pri mechanickom lúpaní sa odstráni celá tobolka ( obal ), pri termickom lúpaní sa tobolky vystavujú na veľmi krátku dobu teolu, ktoré odstráni tobolku bez poškodenia spodnej vrstvy.
    Pohánku pripravujem tak, že sa v mise pohánka zaleje vriacou vodou, ihneď zakryje a strčí do peín, teda dnes už skôr paplóna alebo deky, proste aby mala teplúčko. Po 20 min ( biela ) až 25 ( tmavá ) pohánku vybalíš a môžeš pripravovať ako potrebuješ, je mäkká. Dôležité je množstvo vody, ktorým pohánku zaleješ, voda sa musí celá vstrebať, nesmie ostať. Je to ale vec praxe, ja už to mám v oku. ;-)
    Nedaj sa odradiť nejakým prvým neúspechom, skúšaj, chce to ozaj prax. Pohánka je zdravá, nesmie sa ale variť, preto len to zalievanie vriacou vodou.

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    tejaja a ktora pohanka je zdravsia,ja by som povedala,ze nelupana.Ona ma sice taku cudnu vonu.Ale niekde som citala,ze sa ma sparit pred pripravou vriacou vodou.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    popoluska340: áno, cca 1 cm alebo aj niečo menej, biela pohánka nasaje viac, táto tmavá menj, ale mne viacej chutí, je pevnejšia, nerozsýpa sa tak rýchlo.;-)

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    receptik vyzera uzasne,ale kolko vody dat do tej pohanky,asi 1 cm nad pohanku.Spravim si do prace na vikend.:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi moc líbí:-K:-p:yes:
    Pohanka je u nás oblíbená a dělávám ji často jako rizoto se zeleninou,s hříbky,nebo jen se slaninou a osmaženou cibulkou:-p
    Je to prostě dobrota:-p:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    pipre::-D:-D:-D Ďakujem

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak bodík dávám já, protože se mi recept líbí :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Reny2: Bodék nedoletel, ale to je vedľajšie :-D Ďakujem za komentár, ja mám pohánku veľmi rada, fakt je chutná a k tomu zdravá ako píšeš. ;-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Takovehle receptiky muzu....nejen ze mi chutnaji,ale jeste jsou zdrave a bez velke prace dobrutka na taliri...bodik leti a vikendovy obed je jasny....:yes::-*:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pohanka se žampiony žampiony se zeleninou pohanka se slaninou pohanka recepty žampiony recepty žampiony nejrecepty nej recepty z pohanky pohanka s žampiony pohanka zampiony pohanka se slaninou a žampiony pohanka s brokolici a zampiony recept pohanka zampiony zampiony a zelenina žampiony s pohankou pohanka s se žampiony pohanka se žampiony recepty sampinony so zeleninou a pohankou žampiony recept recepty se žampiony pohankové recepty