Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 984 kJ / 1 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,27 g |
Tuky | 18,52 g |
Vláknina | 33,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 203,87 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka se žampiony a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gV4j
Moje poznámka
Pohanka se žampiony a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gV4j
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 9 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 42 minutami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 2 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 2 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 7 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 9 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 11 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 11 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 12 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 12 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
pohanka se žampiony,
žampiony se zeleninou,
pohanka se slaninou,
pohanka recepty,
žampiony recepty,
žampiony nejrecepty,
nej recepty z pohanky,
pohanka s žampiony,
pohanka zampiony,
pohanka se slaninou a žampiony,
pohanka s brokolici a zampiony,
recept pohanka zampiony,
zampiony a zelenina,
žampiony s pohankou,
pohanka s se žampiony,
pohanka se žampiony recepty,
sampinony so zeleninou a pohankou,
žampiony recept,
recepty se žampiony,
pohankové recepty
Suroviny:
žampióny,
pohanka,
pórek,
olej,
sůl,
rajče,
paprika čerstvá červená,
kukuřice,
okurka salátová,
olej olivový,
pažitka
Komentáře (11)
Pohánku pripravujem tak, že sa v mise pohánka zaleje vriacou vodou, ihneď zakryje a strčí do peín, teda dnes už skôr paplóna alebo deky, proste aby mala teplúčko. Po 20 min ( biela ) až 25 ( tmavá ) pohánku vybalíš a môžeš pripravovať ako potrebuješ, je mäkká. Dôležité je množstvo vody, ktorým pohánku zaleješ, voda sa musí celá vstrebať, nesmie ostať. Je to ale vec praxe, ja už to mám v oku.
Nedaj sa odradiť nejakým prvým neúspechom, skúšaj, chce to ozaj prax. Pohánka je zdravá, nesmie sa ale variť, preto len to zalievanie vriacou vodou.
Pohanka je u nás oblíbená a dělávám ji často jako rizoto se zeleninou,s hříbky,nebo jen se slaninou a osmaženou cibulkou
Je to prostě dobrota