Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka se žampiony a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

11. 9. 2014 15:16

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie4 984 kJ / 1 191 kcal
Bílkoviny35,27 g
Tuky18,52 g
Vláknina33,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy203,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

popoluska340 popoluska340

12. 9. 2014 21:21

tejaja dakujem za odpoved,hned rano pred smenou si idem urobit ryzoto z nej.Ja ju bezne davam do zeleninovej polievky,nakolko som bezlepkacka,tak pouzivam aj pohankovu muku bezne.

tejaja tejaja

12. 9. 2014 21:00

popoluska340: nelúpanú pohánku by si zjedla ťažko, má tvrdú tobolku. Tá "biela" je lúpaná mechanicky, tá tmavá termicky. Pri mechanickom lúpaní sa odstráni celá tobolka ( obal ), pri termickom lúpaní sa tobolky vystavujú na veľmi krátku dobu teolu, ktoré odstráni tobolku bez poškodenia spodnej vrstvy.
Pohánku pripravujem tak, že sa v mise pohánka zaleje vriacou vodou, ihneď zakryje a strčí do peín, teda dnes už skôr paplóna alebo deky, proste aby mala teplúčko. Po 20 min ( biela ) až 25 ( tmavá ) pohánku vybalíš a môžeš pripravovať ako potrebuješ, je mäkká. Dôležité je množstvo vody, ktorým pohánku zaleješ, voda sa musí celá vstrebať, nesmie ostať. Je to ale vec praxe, ja už to mám v oku. ;-)
Nedaj sa odradiť nejakým prvým neúspechom, skúšaj, chce to ozaj prax. Pohánka je zdravá, nesmie sa ale variť, preto len to zalievanie vriacou vodou.

popoluska340 popoluska340

12. 9. 2014 20:22

tejaja a ktora pohanka je zdravsia,ja by som povedala,ze nelupana.Ona ma sice taku cudnu vonu.Ale niekde som citala,ze sa ma sparit pred pripravou vriacou vodou.

tejaja tejaja

12. 9. 2014 16:49

popoluska340: áno, cca 1 cm alebo aj niečo menej, biela pohánka nasaje viac, táto tmavá menj, ale mne viacej chutí, je pevnejšia, nerozsýpa sa tak rýchlo.;-)

popoluska340 popoluska340

12. 9. 2014 15:37

receptik vyzera uzasne,ale kolko vody dat do tej pohanky,asi 1 cm nad pohanku.Spravim si do prace na vikend.:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 9. 2014 21:23

Recept se mi moc líbí:-K:-p:yes:
Pohanka je u nás oblíbená a dělávám ji často jako rizoto se zeleninou,s hříbky,nebo jen se slaninou a osmaženou cibulkou:-p
Je to prostě dobrota:-p:-))

tejaja tejaja

11. 9. 2014 18:36

pipre::-D:-D:-D Ďakujem

pipre pipre

11. 9. 2014 18:23

Tak bodík dávám já, protože se mi recept líbí :-)

tejaja tejaja

11. 9. 2014 18:17

Reny2: Bodék nedoletel, ale to je vedľajšie :-D Ďakujem za komentár, ja mám pohánku veľmi rada, fakt je chutná a k tomu zdravá ako píšeš. ;-)

Reny2

11. 9. 2014 15:51

Takovehle receptiky muzu....nejen ze mi chutnaji,ale jeste jsou zdrave a bez velke prace dobrutka na taliri...bodik leti a vikendovy obed je jasny....:yes::-*:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohanka se žampiony žampiony se zeleninou pohanka se slaninou pohanka recepty žampiony recepty žampiony nejrecepty nej recepty z pohanky pohanka s žampiony pohanka zampiony pohanka se slaninou a žampiony pohanka s brokolici a zampiony recept pohanka zampiony zampiony a zelenina žampiony s pohankou pohanka s se žampiony pohanka se žampiony recepty sampinony so zeleninou a pohankou žampiony recept recepty se žampiony pohankové recepty

Suroviny: žampióny, pohanka, pórek, olej, sůl, rajče, paprika čerstvá červená, kukuřice, okurka salátová, olej olivový, pažitka

TopRecepty.cz

Pohanka se žampiony a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gV4j